Indonezija zainteresovana za IZIS iz Srpske

23.06.2022 Vijesti

Slavko Bojić, generalni menadžer banjalučke firme MMSCODE, kaže da je Indonezija zainteresovana za uvođenje Integrisanog zdravstvenog informacionog sistema (IZIS) koji se već primjenjuje u Republici Srpskoj.

Kako je objasnio, na poziv najviših zvaničnika te azijske države bili su u višednevnoj posjeti i tom prilikom prezentovali taj sistem te plan i prijedlog za uvođenje i realizaciju sličnog projekta u Indoneziji.

“Poziv je uslijedio od strane državnog sekretara za zdravstvo, ali dolaskom u Džakartu i prezentujući naš zdravstveni informacioni softver, naišli smo na veliko interesovanje i za samo nekoliko sati sazvali su sve ključne političke funkcionere u Indoneziji, uključujući i ministra zdravlja i ključne ljude iz Skupštine”, ističe Bojić i dodaje da je boravak bio planiran na dva dana, a produžio se na deset dana, kako bismo obavili sastanke sa svim akterima, sklopili mozaik i definisali pravce i eventualnu buduću saradnju.

Naglašava da im je jedini fokus na sastancima i razgovorima bilo zdravstvo.

“Sve je bilo posvećeno ovoj temi te smo uz prezentaciju našeg rješenja uspjeli da čujemo mnogo korisnih savjeta za dalji rast i razvoj naše kompanije”, dodaje on.

Prema njegovim riječima, kada su uključili svoje IT stručnjake i stručnjake iz ORACLE Indonezija, rekli su im:

“Da li je vaša vlada ponosna na projekat IZIS-a u vašoj zemlji? Nismo imali odgovor na ovo pitanje, ali smo rekli da će samo u ovoj godini IZIS uštedjeti više od 20 miliona KM u Republici Srpskoj”, ističe čelni čovjek kompanije MMSCODE.

Kako kaže, poziv zvaničnika iz Indonezije dokaz je da smo sa mladim kadrovima i uz pomoć svjetski priznatih konsultanata razvili proizvod za koji se čulo u mnogim zemljama te da u slučaju da dođe do realizacije projekta u ovoj zemlji, naš tim bi se povećao za više od 100 novih kadrova i to je dokaz da mi “proizvodimo” sopstvene kadrove od mladih ljudi koji su željni učiti.

Po njegovom mišljenju, na svjetskom tržištu IT industrije konkurenciju ne diktira cijena, već kvalitet.

“Smatram da u BiH imamo jako puno mladih stručnjaka i kompanija koji svojim rješenjima mogu i te kako biti zanimljivi svjetskom tržištu. MMSCODE je ponosan na svoj mladi tim te zahvaljujem svi tim mladim ljudima, entuzijastima, koji su godinama uz našu kompaniju i IZIS, ali i mene”, ističe Bojić i dodaje da je MMSCODE jedna od rijetkih IT kompanija sa naših prostora koja se može pohvaliti realizovanim projektima van naše regije.

Nada se da će u Džakarti otvoriti sjedište firme za jugoistočnu Aziju, ali da je jedan od preduslova uvođenje IZIS-a u Indoneziji, a jedan od planova im je i da presele sjedište firme MMSCODE u San Francisko, gdje su sa ORACLE-om već bili započeli određene aktivnosti, ali je pandemija virusa korona zaustavila taj proces.

(Nezavisne)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Koridor 5C u punom zamahu i u Srpskoj

Doboj postaje raskršće autoputeva i žila kucavica prema Srbiji i Hrvatskoj. Tako je i koridor 5C koji prolazi kroz…

25.04.2024 Vijesti

Potpisani ugovori o projektima na Јahorini vrijednosti veće od tri miliona KM

Načelnik opštine Pale Boško Јugović i izvođač radova “Eko euro tim” iz Banjaluke potpisali su danas…

24.04.2024 Vijesti

Đokić sa predstavnicima kineske kompanije o mogućoj saradnji

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić istakao je na sastanku sa predstavnicima kineske…

23.04.2024 Vijesti

Počinje novi sistem fiskalizacije u Srpskoj

Poreska uprava Republike Srpske objavila je danas Javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne…

17.04.2024 Vijesti