Dodik: Cijene struje u Srpskoj ostaće na niskom nivou

27.06.2022 Vijesti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da će cijene električne energije u Republici Srpskoj ostati na niskom nivou, jer Srpska njima suvereno vlada.

“Sve opet mora biti i ekonomično, jer ako je povišena cijena nafte onda će i troškovi proizvodnje struje rasti. Toga moramo biti svjesni, ali će uprkos tome cijene ostati najniže u Evropi”, rekao je Dodik u Dugoj Njivi kod Modriče na obilježavanju 30 godina od proboja Koridora.

On je podsjetio da je inflacija indukovana i stvari nisu iste kao prije godinu dana, ali da institucije Republike Srpske preduzimaju različite mjere.

“Naša politika jeste da građani u Srpskoj imaju jefitnu struju. Onim što izvozimo pravimo balans i imamo pozitivan bilans”, dodao je Dodik.

On je istakao da je zavjet ljudi koji vode Republiku Srpsku izgradnja autoputa Banjaluka-Beograd.

“Taj autoput će biti posvećen proboju `Koridora života`. Sve će biti završeno u narednih četiri-pet godina, a potrebne pretpostavke smo preduzeli. U narednih mjesec dana počećemo dionicu od Rače do Bijeljine i nastaviti da gradimo dalje”, naveo je Dodik.

On kaže da se neće stati sa izgradnjom autoputeva u Republici Srpskoj.

“Republika Srpska pripada nama i zato dogovaramo izgradnju autoputa od Višegrada koji će biti povezan sa Srbijom, do Istočnog Sarajeva i Trebinja. Kada to uradimo Republika Srpska će dobiti konfiguraciju koju želimo i biće daleko razvijenija”, rekao je Dodik.

Okupljanje Srba oko ideje koja se zove Republika Srpska, kaže Dodik, garantuje našu slobodu i zato treba da se žrtvujem.

“To ću činiti dok god živim i šta god budem radio moj zavjet jeste Republika Srpska po svaku cijenu”, zaključio je Dodik.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Republika Srpska često izbor stranaca i kompanija iz inostranstva za pokretanje biznisa (VIDEO)

Lokalne zajednice u Republici Srpskoj često su izbor stranaca i kompanija iz inostranstva za pokretanje biznisa. Isti…

16.10.2024 Vijesti

Privredna komora: Potrebno okretanje ka tržištu zemalja BRIKS-a

Privreda Republike Srpske mora se okretati ka tržištu zemalja BRIKS-a, koje je ogromno, ali i ciljno za zemlje koje u…

16.10.2024 Vijesti

Sve izvjesnije da će pojedini proizvodi iz Srpske pronaći tržište u Kini

Saradnja Istočnog Sarajeva i kineskog grada Cangdžou bila je tema sastanka gradonačelnika Ljubiše Ćosića sa…

16.10.2024 Vijesti

Elektroprivreda Srpske po broju projekata prva u regionu

Elektroprivreda Republike Srpske razvila je projekte vrijednosti oko 3,5 milijarde KM, što je jedan imponzantan podatak…

16.10.2024 Vijesti