Posjeta opštini Foča u okviru Programa postinvesticione podrške investitorima

Predstavnici Ministarstva privrede i preduzetništva, su 22.10.2019. godine, u okviru Programa postinvesticione podrške investitorima u Republici Srpskoj posjetili opštinu Foča. U saradnji sa opštinskim koordinatorom, ovom prilikom obavljene su posjete privrednim društvima"SLONACO"d.o.o. i Rafting kamp "RAJSKA RIJEKA".

18.11.2019 Vijesti
foca podrska investitorima

Predstavnici Ministarstva privrede i preduzetništva, su 22.10.2019. godine, u okviru Programa postinvesticione podrške investitorima u Republici Srpskoj posjetili opštinu Foča. U saradnji sa opštinskim koordinatorom, ovom prilikom obavljene su posjete privrednim društvima”SLONACO”d.o.o. i Rafting kamp “RAJSKA RIJEKA”.

Privredno društvo SLONACO čiji su osnivači pravna lica iz Slovenije i Austrije trenutno je u fazi izgradnje. Početak rada planiran je u maju 2020. godine. Izgradnja se vrši na dva nivoa. Na donjem nivou, koji se nalazi na samoj obali rijeke Drine započeta je gradnja kampa koji se sastoji od turističkih kućica sa restoranom. Na gornjem nivou je predviđeno gradnja auto-kampa sa heliodromom i još jednim restoranom. Planirano je zapošljavanje 15 do 20 radnika.

Rafting kampa RAJSKA RIJEKA je porodično preduzeće koje je počelo sa radom 2016. godine. Posjeduju objekte za smještaj. Pored aranžmana koji nudi rafting rijekom Tarom, u ponudi se nalazi aranžmani kanjoning ture, hiking, jeep safari, zip line. Restoran u sklopu kampa koristi organsku-domaću hranu sa autentičnim specijalitetima domaće kuhinje.

Tokom posjete razgovarano je o uslovima poslovanja u domenu turističke privrede, a posebna pažnja posvećena je otvorenim pitanjima u svakodnevnom radu, načinima da se isti prevaziđu, te prijedlozima za unapređenje poslovnog ambijenta u ovoj oblasti.

U Program postinvesticione podrške investitorima u Republici Srpskojje trenutno uključeno 27 jedinica lokalne samouprave.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Košarac: Ubrzati proces pokretanja slobodnih zona u Srpskoj

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac razgovarao je na Јahorini sa…

17.05.2024 Vijesti

Neophodno povezati region – poruka Јahorina ekonomskog foruma

Panelom “Pitajte premijera”, na kojem je učestvovao predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković,…

17.05.2024 Vijesti

Višković upoznao predstavnike Saudijske Arabije sa investicionim prednostima Srpske

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je juče, na marginama Јahorina ekonomskog foruma, sa…

17.05.2024 Vijesti

Završena izgradnja višemilionske solarne elektrane Bileća – Više od 113.000 panela proizvodiće oko 84 GWh godišnje

Solarna elektrana Bileća od 60 MW kompanije Energy Financing Team (EFT) Vuka Hamovića je završena, kazao je…

16.05.2024 Vijesti