Uskoro zajednički TAG uređaj – Potpisan memorandum o integraciji elektronske naplate cestarine između BiH i Srbije

28.03.2024 Vijesti
Ilustracija (Foto: Mikica Šubara)

U Beogradu je danas potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji u cilju integracije sistema za elektronsku naplatu cestarine između Bosne i Hercegovine i Srbije.

Ugovor su potpisali direktori javnih preduzeća JP Autoceste FBiH, Putevi Srbije i Autoputevi RS, Denis Lasić, Zoran Drobnjak i Nedeljko Ćorić.

Svečanom popisivanju Memoranduma prisustvovao je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Goran Vesić.

Dolaskom nove Uprave JP Autoceste FBiH poseban fokus je stavljen na elektronsku naplatu cestarine i na povećanje sigurnosti prometa i smanjenje gužve na autocestama.

– Nakon što su korisnici pozitivno reagirali na nove mogućnosti elektronske naplate cestarine koji se ogleda u jedinstvenom TAG uređaju za autocestu u cijeloj Bosni i Hercegovini, te potpisanog Memoranduma o poslovnoj suradnju s HAC-om u Hrvatskoj, u konzultacijama i u dogovoru s federalnom ministricom prometa i komunikacija proširili smo ovaj projekt i s Putevima Srbije i tako nastavili s dobrom praksom unaprjeđenja kvalitete usluga na zadovoljstvo krajnjih korisnika u regiji – izjavio je Denis Lasić, v.d. direktor JP Autoceste FBiH.

U narednom periodu formirat će se radna grupa koja će proći kroz tehničke karakteristike naplatnih sistema i fizičko testiranje kako bi sistem prioritetno bio u funkciji.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Cijena stanova u Srpskoj veća za 24,1 odsto

Prosječna cijena po metru kvadratnom završenog i prodatog stana u prvom kvartalu ove godine u Republici Srpskoj…

10.05.2024 Vijesti

Srpska i Bjelorusija potpisale memorandum o saradnji u oblasti poljoprivrede

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić i ministar industrije Bjelorusije…

10.05.2024 Vijesti

Uspješan nastup privrednika iz Srpske na sajmu u Riminiju

Treću godinu zaredom Privredna komora Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i…

10.05.2024 Vijesti

U Abu Dabiju predstavljeni potencijali Srpske za ulaganja

Investiciono-razvojna banka /IRB/ Republike Srpske je predstavnicima velikih svjetskih kompanija predstavila potencijale…

09.05.2024 Vijesti