Mljekara Pađeni uložila 1,5 mil KM u novu halu

03.10.2024 Vijesti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je juče da je Mljekara Pađeni kod Bileće sjajan primjer porodičnog preduzetništva nastao iz ljubavi porodice Vukoje prema ovom poslu.

– Ovdje je tehnološki nivo impozantan zahvaljujući angažmanu stručnjaka koji su usmjereni ka inovacijama i zato ova firma stalno jača – rekao je Dodik novinarima nakon posjete Mljekari Pađeni, koja zapošljava više od 200 radnika i dnevno preradi 70.000 litara mlijeka iz cijele Srpske.

Dodik je istakao da je zahvalan i vlasnicima i svim zaposlenima u toj mljekari, koja pokazuje da je Bileća mjesto gdje mlijeko dolazi na preradu, čak i iz Bijeljine, koja se računa kao mnogo veći proizvođač mlijeka.

On je dodao da je bilećke mljekara to uspjela zahvaljujući svojoj konkurentnonsti, ozbiljnosti, redovnim isplatama i kooperantima, prenosi portala banjaluka.net pisanje Srne.

Dodik je naglasio da je sve to održalo sigurne linije snabdijevanja, ali i tradicionalan način proizvodnje mliječnih proizvoda koji je katakterističan za ovaj kraj, kao što je sir torotan koji bi praktično nestao da nije proizvodnje u ovoj mljekari.

– Ovo je spoj tradicije, komercijalne potrebe tržišta i potrošača i ova firma stalno napreduje i poboljšava proizvodnju – rekao je Dodik i čestitao svima na postignutim rezultatima.

Vlasnik Mljekare Pađeni Nenad Vukoje rekao je da je sa Dodikom posjetio pogone u kojima se prerađuje oko 70.000 mlijeka dnevno, koje se otkupi od kooperanata sa područja cijele Republike Srpske, a nešto i iz Federacije BiH.

– Ovo je primjer da se i na ovim prostorima može stvarati povoljna privredna klima i odnos prema radnoj snazi i zapošljavanju – rekao je Vukoje i dodao da u ljekari Pađeni imaju više od 200 radnika i da izvoze robu u desetak zemalja okruženja i EU, a pripremaju i izvoz u Južnu Koreju za potrebe brodova kruzera.

– Kada postoji želja, volja i hrabrost sigurno se može uspjeti u poslu – rekao je Vukoje i dodao da se ovim porodično bave već 25 godina i da svake godine ulažu u inovaciju proizvodnje.

On je naveo da u Pađenima imaju šest tehnologa, poljoprivredne inženjere, ekonomiste i da su svi studenti dobrih fakulteta i dobar kadar koji vode tu firmu.

Vukoje je naveo da u Mljekari Pađeni imaju oko 1.000 kooperanata iz Republike Srpske i FBiH i da su ove godine uložili 1,5 mil KM u novu halu sa novom opremom koja je neophodna za opstanak na tržištu.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Milionska investicija otvara nova radna mjesta u Laktašima

Italijanska kompanija „PMP Industries” koja već 18 godina uspješno posluje u Republici Srpskoj, privodi kraju…

04.10.2024 Vijesti

Đokić: TE “Stanari” poboljšala opšti ambijent za investicije u energetiku Srpske VIDEO

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić boravio je u Stanarima. Razgovarao je sa direktorom…

02.10.2024 Vijesti

Počela gradnja mljekare u Prnjavoru vrijedne 10 miliona KM

U Prnjavoru je ozvaničen početak izgradnje pogona za preradu mlijeka dnevnog kapaciteta početne prerade 5.000 litara.…

01.10.2024 Vijesti

Drinski nasip – jedan od najvećih i najznačajnijih investicija Srpske

Nakon 10 godina od katastrofalnih poplava koje su pogodile Semberiju 2014. godine u februaru mjesecu krenulo se sa…

30.09.2024 Vijesti