Đokić-Lorkovski: Srpska posvećena ostvarivanju utvrđenih ciljeva

03.07.2024 Vijesti

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je direktoru Sekretarijata Energetske zajednice Arturu Lorkovskom da su sve ključne institucije u Srpskoj potpuno posvećene ostvarivanju utvrđenih ciljeva i razumiju zahtjeve evropskih politika i obaveze koje proizilaze iz Ugovora o Energetskoj zajednici.

Tokom razgovora Đokića i Lorkovskog danas u Banjaluci bilo je riječi o kontinuiranoj podršci i saradnji u energetskom sektoru BiH, sa fokusom na obaveze iz Ugovora o Energetskoj zajednici koje Srpska implementira unutar svoje nadležnosti, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva Republike Srpske.

Lorkovski je izrazio spremnost Sekretarijata da podrži BiH na njenom putu ka prenošenju zakonodavstva EU u domaće zakone i ispunjavanju obaveza koje proizilaze iz Ugovora o Energetskoj zajednici, uz proces interne koordinacije.

Na sastanku je istaknuta uloga Sekretarijata Energetske zajednice u prekograničnoj grupi za prekogranični dijalog za Hidroelektrane “Buk Bijela”, a Đokić je ponovio posvećenost Srpske sprovođenju nove procjene uticaja na životnu sredinu za ovaj projekat.

Učesnici su razgovarali o predstojećem neformalnom ministarskom savjetu Energetske zajednice, koji će se održati sutra u Banjaluci pod predsjedavanjem BiH u Energetskoj zajednici.

Obje strane su se saglasile da nastave blisku saradnju i angažman u podršci BiH na njenom putu ka integraciji u evropsko energetsko tržište, navedeno je u saopštenju.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

U Srpskoj se očekuje najuspješnija turistička sezona

U Republici Srpskoj se očekuje da ova turistička sezona bude najuspješnija kada je riječ o broju noćenja, kojih bi…

18.07.2024 Vijesti

Od avgusta ponovo kampanja “Društveno odgovorni”

Kampanja “Društveno odgovorni” trebalo bi da bude nastavljena u avgustu. Ministar trgovine i turizma…

17.07.2024 Vijesti

Šulić i Vučić o razvoju turizma u opštini Srebrenica

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić sa saradnicima sastao se danas u Banjaluci sa predsjednikom…

16.07.2024 Vijesti

Sedmi festival domaćih proizvoda: Otvoren poziv za sve proizvođače iz Srpske

Udruženje mladih ekonomista sa velikim zadovoljstvom najavljuje Sedmi festival domaćih proizvoda, koji će se u petak,…

15.07.2024 Vijesti