KAPITALNI PROJEKAT: Uskoro izgradnja gondole Pale – Jahorina

15.03.2022 Vijesti

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić najavio je u ponedjeljak na Palama da će se uskoro početi kapitalni projekat izgradnja gondole Pale-Jahorina, od koje će benefite najviše imati lokalno stanovništvo i posjetioci.

– Naš cilj i studija će pokazati da Jahorina više nema kapacitet i ne može prihvatiti sve one ljude koji su zainteresovati da borave na ovom području i samim tim će se taj višak gostiju preusmjeriti na Pale – izjavio je Ćorić, nakon sastanka sa načelnikom Pala Boškom Jugovićem i rukovodstvom Olimpijskog centra Jahorina.

Ćorić je poručio da će se na Palama izgraditi novi kapacitet i sve što je neophodno za turiste, te napomenuo da je svaka marka uložena u Olimpijski centar i na Jahorinu vraćena nekoliko puta, te je uvjeren da će tako opet biti.

– Svi smo danas saglasni oko projekta koji će se graditi u narednom periodu. Olimijski centar je imao i imaće razumjevanja za stanovništvo Sarajevsko-romanijske regije, u narednom periodu posebno kroz neke konkretne projekte – istakao je Ćorić.

On je podsjetio da je za ovo područje Vlada Republike Srpske uvijek pokazivala “senzibilitet”, i to će biti i u narednom periodu. Ćorić je napomenuo da je i srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik uvijek razumio značaj Romanije, Jahorine, Pala, Istočnog Sarajeva, jer je tu nastala Republika Srpska i tu treba da traje i živi.

– Projekte doživljavamo kao zajednički uspjeh. Ovo nije uspjeh nijednog pojedinca, nego zajednički uspjeh svih nas – istakao je Ćorić i dodao da su razgovarali i o određenim infrastrukturnim projektima u oblasti saobraćaja koji su neophodni, kao i o svemu potrebnom da bi ovakvi kapaciteti mogli da žive u punom smislu i daju maksimalne efekte.

(Srna)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Košarac: Ubrzati proces pokretanja slobodnih zona u Srpskoj

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac razgovarao je na Јahorini sa…

17.05.2024 Vijesti

Neophodno povezati region – poruka Јahorina ekonomskog foruma

Panelom “Pitajte premijera”, na kojem je učestvovao predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković,…

17.05.2024 Vijesti

Višković upoznao predstavnike Saudijske Arabije sa investicionim prednostima Srpske

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je juče, na marginama Јahorina ekonomskog foruma, sa…

17.05.2024 Vijesti

Završena izgradnja višemilionske solarne elektrane Bileća – Više od 113.000 panela proizvodiće oko 84 GWh godišnje

Solarna elektrana Bileća od 60 MW kompanije Energy Financing Team (EFT) Vuka Hamovića je završena, kazao je…

16.05.2024 Vijesti