KAPITALNI PROJEKAT: Uskoro izgradnja gondole Pale – Jahorina

15.03.2022 Vijesti

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić najavio je u ponedjeljak na Palama da će se uskoro početi kapitalni projekat izgradnja gondole Pale-Jahorina, od koje će benefite najviše imati lokalno stanovništvo i posjetioci.

– Naš cilj i studija će pokazati da Jahorina više nema kapacitet i ne može prihvatiti sve one ljude koji su zainteresovati da borave na ovom području i samim tim će se taj višak gostiju preusmjeriti na Pale – izjavio je Ćorić, nakon sastanka sa načelnikom Pala Boškom Jugovićem i rukovodstvom Olimpijskog centra Jahorina.

Ćorić je poručio da će se na Palama izgraditi novi kapacitet i sve što je neophodno za turiste, te napomenuo da je svaka marka uložena u Olimpijski centar i na Jahorinu vraćena nekoliko puta, te je uvjeren da će tako opet biti.

– Svi smo danas saglasni oko projekta koji će se graditi u narednom periodu. Olimijski centar je imao i imaće razumjevanja za stanovništvo Sarajevsko-romanijske regije, u narednom periodu posebno kroz neke konkretne projekte – istakao je Ćorić.

On je podsjetio da je za ovo područje Vlada Republike Srpske uvijek pokazivala “senzibilitet”, i to će biti i u narednom periodu. Ćorić je napomenuo da je i srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik uvijek razumio značaj Romanije, Jahorine, Pala, Istočnog Sarajeva, jer je tu nastala Republika Srpska i tu treba da traje i živi.

– Projekte doživljavamo kao zajednički uspjeh. Ovo nije uspjeh nijednog pojedinca, nego zajednički uspjeh svih nas – istakao je Ćorić i dodao da su razgovarali i o određenim infrastrukturnim projektima u oblasti saobraćaja koji su neophodni, kao i o svemu potrebnom da bi ovakvi kapaciteti mogli da žive u punom smislu i daju maksimalne efekte.

(Srna)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Završena izgradnja jedne od najvećih fabrika auto dijelova u BiH – Površina veća od 26.000 m2 u poslovnoj zoni u Laktašima

Kompanija Baupartner iz Lukavca završila je izgradnju poslovno-proizvodnog objekta za Mahle Electric Drives Bosnia koji…

21.09.2023 Vijesti

Proizvodi Ljekobilje iz Ljubinja uskoro na policama u Hrvatskoj

Proizvodi preduzeća Ljbilje iz Ljubinja koje se bavi proizvodnjom i distribucijom organskih proizvoda, a djeluje pod…

21.09.2023 Vijesti

Kompanije iz Njemačke, Austrije, UAE, Turske zainteresovane za ulaganja u RS – Kinezi žele svoju banku

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković na marginama prvog Invest foruma u Banjaluci, razgovarao je sa…

20.09.2023 Vijesti

Korak bliže izgradnji mega solarne elektrane na Sokocu – Investicija vrijedna oko 120 miliona evra

Skupština opštine Sokolac usvojila je u utorak odluku o zoning-planu područja posebne namjene “Solarne…

20.09.2023 Vijesti