Sve spremno za prvi „Invest forum”, okupiće više od 300 učesnika

15.09.2023 Vijesti

Prvi „INVЕST FORUM” u organizaciji Vlade Republike Srpske i Investiciono-razvojne banke Republike Srpske biće održan u utorak, 19. septembra 2023. godine u Banskom dvoru u Banjaluci.

„INVЕST FORUM“ naziva „Iskoristi priliku – investiraj u Srpsku“ okupiće više od 300 učesnika – privrednike iz Italije, Japana, Kine, Turske, Švajcarske, Srbije, Austrije, Mađarske, Ruske Federacije, Ujedinjenih Arapskih Еmirata, Hrvatske, Grčke, Holandije, Poljske, Slovenije, Azerbejdžana, Češke, Njemačke, Velike Britanije, Bjelorusije i Belgije. Među učesnicima su i predstavnici vlasti, privrednih komora, diplomatskog kora.

Na Forumu će biti predstavljene investicione mogućnosti, potencijali i projekti Republike Srpske, a sve s ciljem uvezivanja privrednika Republike Srpske sa privrednicima iz inostranstva radi novih investicija, otvaranja novih radnih mjesta i jačanja privrede.  Privrednicima će biti prezentovan stimulativni privredni ambijent Republike Srpske, prezentovane kompanije i imovina za koju su zainteresovani strani ulagači, a lokalne zajednice će predstaviti svoje poslovne zone, sa konkretnim ponudama za braunfild i grinfild investicije, saopšteno je iz Vlade Republike Srpske.

Vlada Republike Srpske predstaviće projekte u sektorima privrede i pogodnosti za ulaganje u Republici Srpskoj, Ministarstvo finansija predstavlja stimulativnu poresku politiku u Republici Srpskoj za investiranje, Investiciono-razvojna banka Republike Srpske promoviše investicione potencijale i mogućnosti ulaganja u Republici Srpskoj, dok će gradovi i opštine Republike Srpske predstaviti mogućnosti investiranja u poslovne zone.

U drugom dijelu zvaničnog programa akcenat je na uspostavljanju poslovne saradnje privrednika, kao i saradnje međunarodnih institucija/organizacija i institucija Republike Srpske, a sve s ciljem jačanja ekonomske saradnje.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Košarac: Ubrzati proces pokretanja slobodnih zona u Srpskoj

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac razgovarao je na Јahorini sa…

17.05.2024 Vijesti

Neophodno povezati region – poruka Јahorina ekonomskog foruma

Panelom “Pitajte premijera”, na kojem je učestvovao predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković,…

17.05.2024 Vijesti

Višković upoznao predstavnike Saudijske Arabije sa investicionim prednostima Srpske

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je juče, na marginama Јahorina ekonomskog foruma, sa…

17.05.2024 Vijesti

Završena izgradnja višemilionske solarne elektrane Bileća – Više od 113.000 panela proizvodiće oko 84 GWh godišnje

Solarna elektrana Bileća od 60 MW kompanije Energy Financing Team (EFT) Vuka Hamovića je završena, kazao je…

16.05.2024 Vijesti