Sve spremno za prvi „Invest forum”, okupiće više od 300 učesnika

15.09.2023 Vijesti

Prvi „INVЕST FORUM” u organizaciji Vlade Republike Srpske i Investiciono-razvojne banke Republike Srpske biće održan u utorak, 19. septembra 2023. godine u Banskom dvoru u Banjaluci.

„INVЕST FORUM“ naziva „Iskoristi priliku – investiraj u Srpsku“ okupiće više od 300 učesnika – privrednike iz Italije, Japana, Kine, Turske, Švajcarske, Srbije, Austrije, Mađarske, Ruske Federacije, Ujedinjenih Arapskih Еmirata, Hrvatske, Grčke, Holandije, Poljske, Slovenije, Azerbejdžana, Češke, Njemačke, Velike Britanije, Bjelorusije i Belgije. Među učesnicima su i predstavnici vlasti, privrednih komora, diplomatskog kora.

Na Forumu će biti predstavljene investicione mogućnosti, potencijali i projekti Republike Srpske, a sve s ciljem uvezivanja privrednika Republike Srpske sa privrednicima iz inostranstva radi novih investicija, otvaranja novih radnih mjesta i jačanja privrede.  Privrednicima će biti prezentovan stimulativni privredni ambijent Republike Srpske, prezentovane kompanije i imovina za koju su zainteresovani strani ulagači, a lokalne zajednice će predstaviti svoje poslovne zone, sa konkretnim ponudama za braunfild i grinfild investicije, saopšteno je iz Vlade Republike Srpske.

Vlada Republike Srpske predstaviće projekte u sektorima privrede i pogodnosti za ulaganje u Republici Srpskoj, Ministarstvo finansija predstavlja stimulativnu poresku politiku u Republici Srpskoj za investiranje, Investiciono-razvojna banka Republike Srpske promoviše investicione potencijale i mogućnosti ulaganja u Republici Srpskoj, dok će gradovi i opštine Republike Srpske predstaviti mogućnosti investiranja u poslovne zone.

U drugom dijelu zvaničnog programa akcenat je na uspostavljanju poslovne saradnje privrednika, kao i saradnje međunarodnih institucija/organizacija i institucija Republike Srpske, a sve s ciljem jačanja ekonomske saradnje.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Čubrilović: Prva varijanta izgradnje brzog puta oko 1,3 milijarde evra

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas u Zvorniku da je procijenjena ukupna…

22.02.2024 Vijesti

Vučić posjetio štand Republike Srpske, dočekao ga ministar Šulić

Predsjedik Srbije Aleksandar Vučić posjetio je na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu i štand sa turističkom…

22.02.2024 Vijesti

Novo povezivanje preduzeća iz Republike Srpske sa privrednicima u Austriji, u toku prijave

WIFI International (odjeljenje Privredne komore) iz Beča u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske uAustriji,…

21.02.2024 Vijesti

Dodik: Srpska planira kupovinu ekoloških autobusa

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je nakon posjete bjeloruskoj Holding kompaniji Belkommunmaš da…

20.02.2024 Vijesti