Banjac: “Mlječanica” među tri najjača baro-centra na Balkanu

23.10.2023 Vijesti

Direktor Specijalne bolnice za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Mlječanica” Darko Banjac rekao je danas da je ova ustanova sada među tri najjača baro-centra na Balkanu, jer ovakav objekat hidro-bloka, gdje se sve nalazi na jednom mjestu, ne postoji nigdje u regiji.

On je naveo da su danas otvoreni novi objekti, koji označavaju završetak izgradnje zdravstvenog dijela razvoja ove bolnice.

“Riječ je o najsavremenijem hidro-bloku, koji se prostire na 1.680 metara kvadratnih sa hiperbaričnim komorama”, rekao je Banjac novinarima u Kozarskoj Dubici.

Banjac je naveo da je danas otvoreno i 15 kućica, površine od po 70 metara kvadratnih, sa ukupnim kapacitetom od 50 ležajeva, te naglasio da “Mlječanica” sada raspolaže sa 200 ležajeva.

Navodeći da na fizikalnu terapiju u “Mlječanici” čeka 310 fondovskih pacijenata i oko 20 privatnih, Banjac je istakao da će novoizgrađeni kapaciteti pomoći pružanju brže medicinske usluge svim građanima.

On je rekao da povećavaju i broj radnika, čime su, kako je naglasio, zamajac razvoja čitavog ovog kraja i regije.

Banjac je zahvalio Vladi Republike Srpske jer je izgradnja Zdravstveno-turističkog centra “Mlječanica” u potpunosti finansirana sredstvima Vlade, bez kreditnih zaduženja.

“Posebno hvala predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, bez čije ideje i vizije ovog ne bi bilo jer, kako on voli da kaže – Kozara i narod Kozare to zaslužuju”, rekao je Banjac.

On je napomenuo da je “Mlječanica” danas ponosna i na sve svoje goste, među kojima je i ministar zdravlja Srbije i eminentni stručnjak u medicini Danica Grujičić.

U Specijalnoj bolnici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Mlječanica” u Kozarskoj Dubici danas su otvoreni novi objekti u ovom zdravstveno-turističkom centru, a vrpcu su svečano presjekli predsjednik Dodik, ministar zdravlja Srbije Danica Grujičić i direktor Specijalne bolnice Darko Banjac.

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su najviši zvaničnici Republike Srpske, ministri, poslanici u Narodnoj skupštini, predstavnici Srpske u institucijama BiH, rukovodioci republičkih institucija, načelnici i gradonačelnici brojnih lokalnih zajednica u Srpskoj i drugi zvaničnici iz Republike Srpske i regiona.

Kompleks Specijalne bolnice za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Mlječanica” podijeljen je na zdravstveni i turistički dio, a današnjim otvaranjem hidrobloka, hiperbaričnog centra i bungalova završava se faza izgradnje i rekonstrukcije zdravstvenog dijela “Mlječanice”.

U toj zdravstvenoj ustanovi prošle godine otvoren je novi dijagnostički centar i objekat poluintenzivne njege.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

U gazdinstvu “Starčević” kod Doboja otvoren najmoderniji plastenički sistem

U Doboju se realizuje pionirski projekat pametnih plastenika uz pomoć kineske tehnologije, prvi ove vrste u Republici…

01.12.2023 Vijesti

Višković: Mađarska će nastaviti raditi tri projekta sa Srpskom, uskoro zajednički ekonomski forum 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sastao se danas u Budimpešti sa ministrom ekonomskog razvoja ove…

30.11.2023 Vijesti

Dodik: Јavne finansije Srpske su uravnotežene

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su javne finansije Srpske uravnotežene i da je ukupan dug…

30.11.2023 Vijesti

Dodik: Iskoristiti šansu koja se otvara sa kineskim kompanijama

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da razvojnu šansu koja se otvara saradnjom s kineskim kompanijama…

28.11.2023 Vijesti