Banjac: “Mlječanica” među tri najjača baro-centra na Balkanu

23.10.2023 Vijesti

Direktor Specijalne bolnice za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Mlječanica” Darko Banjac rekao je danas da je ova ustanova sada među tri najjača baro-centra na Balkanu, jer ovakav objekat hidro-bloka, gdje se sve nalazi na jednom mjestu, ne postoji nigdje u regiji.

On je naveo da su danas otvoreni novi objekti, koji označavaju završetak izgradnje zdravstvenog dijela razvoja ove bolnice.

“Riječ je o najsavremenijem hidro-bloku, koji se prostire na 1.680 metara kvadratnih sa hiperbaričnim komorama”, rekao je Banjac novinarima u Kozarskoj Dubici.

Banjac je naveo da je danas otvoreno i 15 kućica, površine od po 70 metara kvadratnih, sa ukupnim kapacitetom od 50 ležajeva, te naglasio da “Mlječanica” sada raspolaže sa 200 ležajeva.

Navodeći da na fizikalnu terapiju u “Mlječanici” čeka 310 fondovskih pacijenata i oko 20 privatnih, Banjac je istakao da će novoizgrađeni kapaciteti pomoći pružanju brže medicinske usluge svim građanima.

On je rekao da povećavaju i broj radnika, čime su, kako je naglasio, zamajac razvoja čitavog ovog kraja i regije.

Banjac je zahvalio Vladi Republike Srpske jer je izgradnja Zdravstveno-turističkog centra “Mlječanica” u potpunosti finansirana sredstvima Vlade, bez kreditnih zaduženja.

“Posebno hvala predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, bez čije ideje i vizije ovog ne bi bilo jer, kako on voli da kaže – Kozara i narod Kozare to zaslužuju”, rekao je Banjac.

On je napomenuo da je “Mlječanica” danas ponosna i na sve svoje goste, među kojima je i ministar zdravlja Srbije i eminentni stručnjak u medicini Danica Grujičić.

U Specijalnoj bolnici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Mlječanica” u Kozarskoj Dubici danas su otvoreni novi objekti u ovom zdravstveno-turističkom centru, a vrpcu su svečano presjekli predsjednik Dodik, ministar zdravlja Srbije Danica Grujičić i direktor Specijalne bolnice Darko Banjac.

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su najviši zvaničnici Republike Srpske, ministri, poslanici u Narodnoj skupštini, predstavnici Srpske u institucijama BiH, rukovodioci republičkih institucija, načelnici i gradonačelnici brojnih lokalnih zajednica u Srpskoj i drugi zvaničnici iz Republike Srpske i regiona.

Kompleks Specijalne bolnice za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Mlječanica” podijeljen je na zdravstveni i turistički dio, a današnjim otvaranjem hidrobloka, hiperbaričnog centra i bungalova završava se faza izgradnje i rekonstrukcije zdravstvenog dijela “Mlječanice”.

U toj zdravstvenoj ustanovi prošle godine otvoren je novi dijagnostički centar i objekat poluintenzivne njege.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Kineski investitori spremni da podrže razvoj zelene energije u Srpskoj

Pomoćnik ministra za energetski sektor u Ministarstvu energetike i rudarstva Republike Srpske Milan Baštinac, i…

24.07.2024 Vijesti

BDP u Srpskoj veći za oko 50 odsto nego 2019. godine

– Bruto domaći proizvod Republike Srpske danas je za oko 50 odsto veći nego 2019. godine, rekao je danas…

22.07.2024 Vijesti

U Srpskoj se očekuje najuspješnija turistička sezona

U Republici Srpskoj se očekuje da ova turistička sezona bude najuspješnija kada je riječ o broju noćenja, kojih bi…

18.07.2024 Vijesti

Od avgusta ponovo kampanja “Društveno odgovorni”

Kampanja “Društveno odgovorni” trebalo bi da bude nastavljena u avgustu. Ministar trgovine i turizma…

17.07.2024 Vijesti