Banjalučki gigant na Festivalu domaćih proizvoda: Cilj “Beme”razvoj vlastitog proizvodnog programa

28.08.2022 Vijesti

Peti Festival domaćih proizvoda, u organizaciji Udruženja mladih ekonomista-UMEK, održan je u hotelu Bosna u Banjaluci, a na ovoj već sada tradicionalnoj manifestaciji učešće je uzela i banjalučka Tvornica obuće “Bema” sa svojom širokom paletom kvalitetnih proizvoda, koji su naišli na veoma pozitivne reakcije posjetilaca.

Naime, Tvornica obuće “Bema”, koja spade u red najvećih i najuspješnijih privrednih subjekata u Republici Srpskoj, a na čijem je čelu ugledni privrednik Marinko Umičević, prepoznala je inicijativu mladih ljudi da promovišu proizvode iz Republike Srpske, predstave i povežu domaće proizvođače.

“Na ovom Festivalu domaćih proizvoda imali smo priliku da se upoznamo sa proizvodnjom više od 80 proizvođača iz cijele Srpske, među kojima je bila i “Bema” kao srebrni sponzor Festivala.

Razvoj vlastitog proizvodnog programa za domaće, ali i inostrano tržište jedan je od imperativa koje smo postavili u ciljevima budućeg razvoja. Uživali smo u raznovrsnoj ponudi iz svih krajeva Srpske i još jednom pokazali da je domaće najbolje”, poručio je Umičević, iza kojeg su decenije uspješnog rada u privredi, posebno obućarskoj industriji, u kojoj niže uspjehe i u kojoj je od “Beme” stvorio istinskog privrednog giganta, jednog od simbola Banjaluke i Republike Srpske.

Inače, “Bema“ ove godine proslavlja veliki jubilej, punih 18 godina svog postojanja, koje je dočekala zajedno sa svojih više od 1.200 radnika, odličnim poslovnim rezultatima i respektabilnim planovima za budućnost. U “Bemi” se godišnje proizvede više od dva miliona cipela, a u prošloj godini imali su realizaciju veću od 18 miliona KM. Za 18 godina rada plata u „Bemi“ nije kasnila ni jedan dan, a tvornica za sve te godine postojanja nikom nije ostala dužna jednog feninga, ni dobavljačima, ni radnicima. Strateški planovi „Beme“ su, kako je rekao Umičević, da se još snažnije pokrene domaća proizvodnja, ali i da se ulaže u nove mašine i moderne tehnologije, jer bez dobre opreme nema produktivnosti. Povodom punoljetstva, “Bema” planira da ove godine otvori prodavnicu na novoj lokaciji u centru grada Banjaluka, gdje će u ponudi biti kvalitetne cipele od prirodnih materijala po povoljnim cijenama.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

U Srpskoj se očekuje najuspješnija turistička sezona

U Republici Srpskoj se očekuje da ova turistička sezona bude najuspješnija kada je riječ o broju noćenja, kojih bi…

18.07.2024 Vijesti

Od avgusta ponovo kampanja “Društveno odgovorni”

Kampanja “Društveno odgovorni” trebalo bi da bude nastavljena u avgustu. Ministar trgovine i turizma…

17.07.2024 Vijesti

Šulić i Vučić o razvoju turizma u opštini Srebrenica

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić sa saradnicima sastao se danas u Banjaluci sa predsjednikom…

16.07.2024 Vijesti

Sedmi festival domaćih proizvoda: Otvoren poziv za sve proizvođače iz Srpske

Udruženje mladih ekonomista sa velikim zadovoljstvom najavljuje Sedmi festival domaćih proizvoda, koji će se u petak,…

15.07.2024 Vijesti