Banjaluka energetski forum: Uštedama energije do boljeg poslovanja

29.08.2023 Vijesti

Uoči nadolazećeg “Banjaluka energetskog foruma – Uštedimo energiju”, Unija poslodavaca Republike Srpske udružila je snage sa Ministarstvom privrede i preduzetništva Republike Srpske kako bi organizovala jedinstvenu platformu posvećenu uštedi energije. Ovaj značajan događaj planiran je za četvrtak, 07. septembra 2023. godine, s početkom u 9 časova, u kompleksu “Ostrvo Stara Ada” u Banjaluci.

Teme “Banjaluka energetski forum – Uštedimo energiju”, baziraju se na hitnoj potrebi za promenom načina na koji pristupamo i trošimo energiju. Iako je energija neophodna za sve aspekte naših života, postaje sve važnije pronaći održive načine za njeno korišćenje. Energetska efikasnost je ključna kako za očuvanje životne sredine, tako i za racionalno poslovanje.

Forum će otpočeti prvim panelom pod nazivom “Energetska efikasnost – Pozicija poslovne zajednice, šta i kako dalje?”, na kojem će biti razmatrane ključne teme kao što su zagovaračke pozicije poslovne zajednice, odnos prema ERS (Elektroprivreda Republike Srpske), regulatorima, distributerima, cijenama i kvalitetu isporuke električne energije.

Moderator ovog panela biće Predrag Zorić, predsjednik Skupštine Unije poslodavaca Republike Srpske. Panelisti će uključivati visoke zvaničnike kao što su ministar industrije i energetike Petar Đokić, generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović, Uroš Bojanić, Senior Trader EFT Group, i Јelena Kuridža, direktor RS Silicon Metalleghe.

Јedan od ključnih momenata foruma će biti predstavljanje proizvoda komprimovanog prirodnog gasa – KPG, koje će predstaviti OPTIMA Grupa. Ovaj proizvod ima potencijal da transformiše način na koji poslovna zajednica i šira javnost razmišljaju o korišćenju energije. Komprimovani prirodni gas je čista i efikasna alternativa tradicionalnim gorivima, pružajući održivu opciju za snabdevanje energijom. Optima Grupa je ujedno i Zlatni sponzor ove manifestacije.

Pored ostalih izlagača, kompanija i eksperata iz oblasti energetike, svoje iskustvo i znanje će na forumu sa učesnicima podeliti i Elnos Grupa. Sa poslovanjem u 17 država regije i Evrope, Elnos Grupa je postala važno ime na regionalnom i evropskom tržištu obnovljivih izvora energije.

Organizatori Foruma najavljuju učešće 30 izlagača iz Republike Srpske, Federacije Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije, kao i prisustvo 300 učesnika i gostiju Banjaluka energetskog foruma – Uštedimo energiju.

Medijski sponzori i prijatelji projekta su RTRS, ATV, Nezavisne novine, Oslobođenje, Buka, Big radio, Nes radio i Kontakt radio.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Skoko: Proizvedeno 360.000 megavat-časova, remont u junu

Rudnik i termoelektrana “Gacko” u prvom kvartalu proizvela je ukupno 360.180 megavat-časova električne…

11.04.2024 Vijesti

Vrijednost proizvodnje ratarskih i povrtarskih kultura iznad milijardu KM

Ukupna proizvodnja najvažnijih ratarskih i povrtarskih kultura u proljećnoj sjetvi u Republici Srpskoj zasnovaće se…

11.04.2024 Vijesti

Višković obišao fabriku Jelšingrad u Gradišci: Povoljni uslovi privređivanja

Premijer Republike Srpske Radovan Višković obišao je danas proizvodne pogone italijanske grupacije PMP Јelšingrad u…

10.04.2024 Vijesti

Hercegovački poljoprivrednici zainteresovani za mađarsku opremu

Fondacija za održivi razvoj “Progresus” u Trebinju je potpisala ugovore sa oko 40 poljoprivednika sa…

10.04.2024 Vijesti