Bolje saobraćajno povezivanje Srpske i Srbije – Počeli radovi na brzoj saobraćajnici Slepćević-Badovinci

15.11.2023 Vijesti
Ilustracija (Foto: sumanamul15/pixabay.com)

Radovi na brzoj saobraćajnici Slepčević – Badovinci počeli su punom parom, a time i bolje saobraćajno povezivanje Republike Srpske i Srbije. Ova saobraćajnica, dužine 15,3 kilometra, nastavak je brze saobraćajnice od Šapca do Loznice koja se gradi i biće završena do kraja naredne godine.

Tako će se brzim saobraćajnicama povezati dva granična prelaza između Srbije i BiH – Šepak i Pavlovića most, što praktično znači da će se uskoro iz Srpske, odnosno BiH, do Srbije i srpske prestonice stizati u rekordnom roku.

Izvođač radova i na ovoj dionici auto-puta Šabac-Loznica biće azerbejdžanska kompanija Azvirt, sa kojom je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić nedavno potpisao ugovor za izgradnju.

Vožnja starim i neuslovnim cestama i višečasovna vožnja do Srbije biće prošlost. Kada se ovoj saobraćajnici doda i put Sremska Rača-Kuzmin, kao prvi dio auto-puta Beograd-Sarajevo preko Bijeljine i Vukosavlja, te dionica Požega-Kotroman, koja je veza prema Višegradu, preko Romanije do Sarajeva, dobija se povezanost Srbije i Republike Srpske, odnosno BiH, sa dva auto-puta i dvije brze saobraćajnice, prvi put u istoriji.

Privredna, ekonomska i svaka druga komunikacija biće olakšane, a sve će to stvoriti nove i bolje uslove za naprednije i intenzivnije odnose dvije zemlje, više investicija i bolji život građana Republike Srpske i Srbije, prenosi Glas Srpske.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

U gazdinstvu “Starčević” kod Doboja otvoren najmoderniji plastenički sistem

U Doboju se realizuje pionirski projekat pametnih plastenika uz pomoć kineske tehnologije, prvi ove vrste u Republici…

01.12.2023 Vijesti

Višković: Mađarska će nastaviti raditi tri projekta sa Srpskom, uskoro zajednički ekonomski forum 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sastao se danas u Budimpešti sa ministrom ekonomskog razvoja ove…

30.11.2023 Vijesti

Dodik: Јavne finansije Srpske su uravnotežene

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su javne finansije Srpske uravnotežene i da je ukupan dug…

30.11.2023 Vijesti

Dodik: Iskoristiti šansu koja se otvara sa kineskim kompanijama

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da razvojnu šansu koja se otvara saradnjom s kineskim kompanijama…

28.11.2023 Vijesti