Čubrilović: Željeznički koridor Doboj-Tuzla-Zvornik važan za privredu

01.02.2024 Vijesti

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas da je dobro što postoji saglasnost svih relevantnih institucija da se pokrene projekat rekonstrukcije pruge Doboj-Tuzla-Zvornik, koji je izuzetno važan za privredu u BiH.

– Nije potrebno objašnjavati kolika je važnost ovog koridora, posebno za privredu tuzlanskog, a onda i sarajevskog i banjalučkog basena, uvezivanje sa Lukom Ploče i sa Srbijom i njenim potencijalima – izjavio je Čubrilović novinarima u Sarajevu nakon sastanka sa ministrom komunikacija i transporta u Savjetu ministara Edinom Fortom i nadležnim predstavnicima za pitanja željezničke infrastrukture.

Čubrilović je rekao da su završene određene faze kada je riječ o modernazaciji ove pruge i njenog dovođenja u stanje kako bi mogla da bude značajnija podrška teškoj industriji i ukupnoj privredi u BiH.

On je zahvalio Forti što je inicirao današnji sastanak na kojem je razgovarano o potencijalima za razvoj željezničkog saobraćaja sa naglaskom na razvoj željezničke infrastrukture na relaciji Doboj-Tuzla-Zvornik i dalje prema Srbiji.

– Dobro je što postoji saglasnost svih relevantnih institucija u zemlji da se ovaj projekat pokrene, može se reći i sa mrtve tačke, jer ima nekih radnji koje su odrađene na nivou idejnih projekata – rekao je Čubrilović.

On je dodao da je saradnja sa partnerima koji žele da podrže ovu inicijativu, prije svega finansijerima, kao što je Svjetska banka, sigurno najpovoljniji način za rješenje ovog pravca.

Čubrilović je istakao da su vrata otvorena i svima ostalima koji su spremni da rade na ovom projektu kako bi ovu prugu što prije osposobili.

– Јa se nadam da ovaj početak i ova agenda koja je danas dogovorena neće stati i da ćemo doći do finalizacije samog projekta – poručio je Čubrilović.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Arapi žele graditi fabriku u BiH

Al Falah Group (AFI) sa sjedištem u Dubajiu (Ujedinjeni Arapski Emirati), a koje sa bavi proizvodnjom pakovanja za…

28.02.2024 Vijesti

Dodik: Srpska namjerava da uvećava količine uvoza ruskog gasa

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srpska namjerava da uvećava količine uvoza ruskog gasa.…

27.02.2024 Vijesti

Bankarski sektor Srpske likvidan i profitabilan

Bankarski sektor Republike Srpske je, prema preliminarnim podacima na dan 31. decembra prošle godine, stabilan,…

27.02.2024 Vijesti

Minić: Za izgradnju nove mljekare u Prnjavoru pola miliona KM

Vlada Republike Srpske planira da izdvoji pola miliona KM za izgradnju nove mljekare u Prnjavoru, izjavio je ministar…

27.02.2024 Vijesti