Čubrilović: Željeznički koridor Doboj-Tuzla-Zvornik važan za privredu

01.02.2024 Vijesti

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas da je dobro što postoji saglasnost svih relevantnih institucija da se pokrene projekat rekonstrukcije pruge Doboj-Tuzla-Zvornik, koji je izuzetno važan za privredu u BiH.

– Nije potrebno objašnjavati kolika je važnost ovog koridora, posebno za privredu tuzlanskog, a onda i sarajevskog i banjalučkog basena, uvezivanje sa Lukom Ploče i sa Srbijom i njenim potencijalima – izjavio je Čubrilović novinarima u Sarajevu nakon sastanka sa ministrom komunikacija i transporta u Savjetu ministara Edinom Fortom i nadležnim predstavnicima za pitanja željezničke infrastrukture.

Čubrilović je rekao da su završene određene faze kada je riječ o modernazaciji ove pruge i njenog dovođenja u stanje kako bi mogla da bude značajnija podrška teškoj industriji i ukupnoj privredi u BiH.

On je zahvalio Forti što je inicirao današnji sastanak na kojem je razgovarano o potencijalima za razvoj željezničkog saobraćaja sa naglaskom na razvoj željezničke infrastrukture na relaciji Doboj-Tuzla-Zvornik i dalje prema Srbiji.

– Dobro je što postoji saglasnost svih relevantnih institucija u zemlji da se ovaj projekat pokrene, može se reći i sa mrtve tačke, jer ima nekih radnji koje su odrađene na nivou idejnih projekata – rekao je Čubrilović.

On je dodao da je saradnja sa partnerima koji žele da podrže ovu inicijativu, prije svega finansijerima, kao što je Svjetska banka, sigurno najpovoljniji način za rješenje ovog pravca.

Čubrilović je istakao da su vrata otvorena i svima ostalima koji su spremni da rade na ovom projektu kako bi ovu prugu što prije osposobili.

– Јa se nadam da ovaj početak i ova agenda koja je danas dogovorena neće stati i da ćemo doći do finalizacije samog projekta – poručio je Čubrilović.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Proizvodi TRB predstavljeni na sajmu u Parizu

Kompanija Tehnički remont Bratunac predstavila je svoje proizvode na Sajmu namjenske industrije u Parizu na kojem su…

21.06.2024 Vijesti

Vidović: Zajednički izlazak Srpske i Srbije na međunarodna tržišta je dobra stvar

Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je da je zajednički izlazak Srpske i Srbije na…

21.06.2024 Vijesti

Ozvaničen početak radova na gasovodu Pale-Jahorina

Na Jahorini je ozvaničen početak radova na distributivnom gasovodu Pale – Jahorina, jednom od najznačajnijih…

20.06.2024 Vijesti

Čubrilović sa rukovodstvom Austrijskih željeznica o uspostavljanju saradnje

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović sa saradnicima i generalni direktor…

20.06.2024 Vijesti