Cvijanović – Ćorić: Za ubrzan ekonomski razvoj od izuzetnog značaja uvezivanje tržišta

19.10.2023 Vijesti

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović naglasila je da je dinamična privredna saradnja ključ ekonomskog razvoja, te da je za ubrzani razvoj, privlačenje investicija i osnaživanje ekonomije Republike Srpske, kao i BiH i zemalja regiona, izuzetno značajno uvezivanje tržišta.

Na današnjem sastanku Cvijanovićeve sa predsjednikom Privredne komore Republike Srpske Perom Ćorićem, koji je održan u Banjaluci, razgovarano je o stanju u privredi Srpske i izazovima sa kojima se suočava, različitim vidovima institucionalne podrške privrednim subjektima, kao i mogućnostima za dalje unapređenje cjelokupnog privrednog i poslovnog ambijenta.

Sagovornici su ocijenili da ekonomska saradnja i regionalno povezivanje, s ciljem stvaranja konkurentnog tržišta i zajedničkog učešća u realizaciji mnogih ekonomskih aktivnosti, nemaju alternativu, te je u tom kontekstu istaknut značaj inicijative “Otvoreni Balkan”.

Ovom prilikom, predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić uručio je srpskom članu Predsjedništva BiH Željki Cvijanović priznanje za dugogodišnju podršku radu Privredne komore Republike Srpske u proteklom periodu jer je, kako je istakao, svojim zalaganjem na najznačajnijim funkcijama doprinijela unapređenju odnosa Srpske sa privredama u regionu, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

U gazdinstvu “Starčević” kod Doboja otvoren najmoderniji plastenički sistem

U Doboju se realizuje pionirski projekat pametnih plastenika uz pomoć kineske tehnologije, prvi ove vrste u Republici…

01.12.2023 Vijesti

Višković: Mađarska će nastaviti raditi tri projekta sa Srpskom, uskoro zajednički ekonomski forum 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sastao se danas u Budimpešti sa ministrom ekonomskog razvoja ove…

30.11.2023 Vijesti

Dodik: Јavne finansije Srpske su uravnotežene

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su javne finansije Srpske uravnotežene i da je ukupan dug…

30.11.2023 Vijesti

Dodik: Iskoristiti šansu koja se otvara sa kineskim kompanijama

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da razvojnu šansu koja se otvara saradnjom s kineskim kompanijama…

28.11.2023 Vijesti