Đokić: Privredni razvoj – preduslov stabilnosti

28.07.2021 Vijesti

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je danas da je Privredna komora Srpske za Vladu najvažniji partner, a privredni razvoj Srpske preduslov njene stabilnosti.

Đokić je rekao da Vlada Republike Srpske uvažava partnerstvo i sa drugima sa kojima ima aktivan dijalog po privrednim pitanjima, ali da Komora ima specifičnu vrijednost.

– Zahvaljujući saradnji, privreda Republike Srpske je u stalnom razvoju. Rezultati koji se ostvaruju u privredi Republike Srpske nisu zanemarivi i pored niza ograničenja i problema koje imamo i negativnog uticaja korona virusa na poslovanje privrede i industrije – istakao je Đokić.

On je rekao da je na sastanku dogovoreno da resorno ministarstvo i Privredna komora Republike Srpske nastave zajedno da djeluju na prezentaciji privrednih potencijala Srpske i razvijanju interesa kod potencijalnih domaćih i stranih investitora, te da će zajednički nastupati prilikom nekih značajnih posjeta pojedinim zemljama regiona.

Đokić je rekao da je oblast snabdijevanja električnom energijom veoma značajna za privrednike i industriju u Republici Srpskoj.

– Privredni razvoj Republike Srpske je preduslov stabilnosti Republike Srpske. Sva druga priča kako će tu stabilnost na neki drugi način osigurati za mene nije realna. Јedino je realna da u realnom životu radimo i pravimo rezultate – zaključio je Đokić.

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić rekao je novinarima da je na sastanku bilo govora o proizvodnji električnih automobila i zakonskih rješenja koja prate tu oblast u Republici Srpskoj.

On je rekao da je bilo govora o predstojećoj izradi podzakonskih akata koji proističu iz Zakona o gasu.

Ćorić je rekao da ga je Đokić detaljno informisao o kretanjima u oblasti energetike, izgradnji novih energetskih objekata u Republici Srpskoj.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Privrednici Srpske na sajmu tehnike u Beogradu

Privrednici iz Republike Srpske nastupiće u organizaciji Privredne komore Srpske na Međunarodnom sajmu tehnike i…

21.05.2024 Vijesti

Košarac, Đokić i Lakić sa direktorom Sekretarijata Energetske zajednice o aktuelnim resornim temama

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac organizovao je danas u Sarajevu sastanak sa direktorom…

21.05.2024 Vijesti

Proizvođači iz Srpske zapaženi na Novosadskom sajmu

Na 91. Međunarodnom sajmu poljoprivrede, u Novom Sadu predstavila su se i privredna društava i poljoprivredni…

20.05.2024 Vijesti

Košarac: Ubrzati proces pokretanja slobodnih zona u Srpskoj

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac razgovarao je na Јahorini sa…

17.05.2024 Vijesti