Đokić: Rudarski posao važan za dalji rast i razvoj Srpske

19.12.2022 Vijesti

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić uputio je čestitku povodom Dana rudara – Svete velikomučenice Varvare, istakavši da je rudarski posao izuzetno značajan za dalji rast i razvoj Srpske.

– Zahtjevan i težak posao koji obavljate je od izuzetnog značaja za dalji rast i razvoj Republike Srpske i mi na njemu temeljimo svoju budućnost u najvećem dijelu industrijskog života – naveo je Đokić u čestitki privrednim društvima u oblasti rudarstva i rudarima.

On je podsjetio da rudarenje na području Republike Srpske traje 185 godina, da se na više od 133 lokaliteta vrše određene vrste rudarskih aktivnosti, što je pokazatelj da se sektor kvalitetno razvija, kao i domaće kompanije koje posluju u toj oblasti.

Đokić je naveo da je zadatak države da stvori uslove da se razvija oblast istraživanja mineralnih sirovina i rudarstva kao osnove privrednog razvoja, saopšteno je iz resornog ministarstva.

– Ali, ono što tražimo i čemu težimo je da država i građani imaju korist od toga kroz očuvanje životne sredine, veće prihode, zaposlenost i kvalitetne investicije, koje ćemo u što većem iznosu nastojati da obezbijedimo u periodu koji slijedi – istakao je Đokić.

On je naglasio da je opredjeljenje Vlade Republike Srpske ulaganje u razvojne istraživačke projekte kroz koje će biti definisane nove količine mineralnih sirovina i izvora energije i date nove projekcije rudarenja na području Srpske.

– Veoma smo zahvalni za vaš doprinos provođenju tih politika – poručio je Đokić, te podsjetio da je poznati fizičar Maks Plank rekao: “Rudarstvo nije sve, ali je sve ništa bez rudarstva”.

Đokić je čestitke povodom Dana rudara uputio u svoje ime i u ime svih zaposlenih u Ministarstvu energetike i rudarstva, te poželio puno zdravlja, uz tradicionalni rudarski pozdrav – srećno!

Srpska pravoslavna crkva i vjernici sutra obilježavaju Svetu velikomučenicu Varvaru, molitvenu zaštitnicu rudara.

(Srna)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

U Srpskoj se očekuje najuspješnija turistička sezona

U Republici Srpskoj se očekuje da ova turistička sezona bude najuspješnija kada je riječ o broju noćenja, kojih bi…

18.07.2024 Vijesti

Od avgusta ponovo kampanja “Društveno odgovorni”

Kampanja “Društveno odgovorni” trebalo bi da bude nastavljena u avgustu. Ministar trgovine i turizma…

17.07.2024 Vijesti

Šulić i Vučić o razvoju turizma u opštini Srebrenica

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić sa saradnicima sastao se danas u Banjaluci sa predsjednikom…

16.07.2024 Vijesti

Sedmi festival domaćih proizvoda: Otvoren poziv za sve proizvođače iz Srpske

Udruženje mladih ekonomista sa velikim zadovoljstvom najavljuje Sedmi festival domaćih proizvoda, koji će se u petak,…

15.07.2024 Vijesti