Đokić: Rudarski posao važan za dalji rast i razvoj Srpske

19.12.2022 Vijesti

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić uputio je čestitku povodom Dana rudara – Svete velikomučenice Varvare, istakavši da je rudarski posao izuzetno značajan za dalji rast i razvoj Srpske.

– Zahtjevan i težak posao koji obavljate je od izuzetnog značaja za dalji rast i razvoj Republike Srpske i mi na njemu temeljimo svoju budućnost u najvećem dijelu industrijskog života – naveo je Đokić u čestitki privrednim društvima u oblasti rudarstva i rudarima.

On je podsjetio da rudarenje na području Republike Srpske traje 185 godina, da se na više od 133 lokaliteta vrše određene vrste rudarskih aktivnosti, što je pokazatelj da se sektor kvalitetno razvija, kao i domaće kompanije koje posluju u toj oblasti.

Đokić je naveo da je zadatak države da stvori uslove da se razvija oblast istraživanja mineralnih sirovina i rudarstva kao osnove privrednog razvoja, saopšteno je iz resornog ministarstva.

– Ali, ono što tražimo i čemu težimo je da država i građani imaju korist od toga kroz očuvanje životne sredine, veće prihode, zaposlenost i kvalitetne investicije, koje ćemo u što većem iznosu nastojati da obezbijedimo u periodu koji slijedi – istakao je Đokić.

On je naglasio da je opredjeljenje Vlade Republike Srpske ulaganje u razvojne istraživačke projekte kroz koje će biti definisane nove količine mineralnih sirovina i izvora energije i date nove projekcije rudarenja na području Srpske.

– Veoma smo zahvalni za vaš doprinos provođenju tih politika – poručio je Đokić, te podsjetio da je poznati fizičar Maks Plank rekao: “Rudarstvo nije sve, ali je sve ništa bez rudarstva”.

Đokić je čestitke povodom Dana rudara uputio u svoje ime i u ime svih zaposlenih u Ministarstvu energetike i rudarstva, te poželio puno zdravlja, uz tradicionalni rudarski pozdrav – srećno!

Srpska pravoslavna crkva i vjernici sutra obilježavaju Svetu velikomučenicu Varvaru, molitvenu zaštitnicu rudara.

(Srna)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Završena izgradnja jedne od najvećih fabrika auto dijelova u BiH – Površina veća od 26.000 m2 u poslovnoj zoni u Laktašima

Kompanija Baupartner iz Lukavca završila je izgradnju poslovno-proizvodnog objekta za Mahle Electric Drives Bosnia koji…

21.09.2023 Vijesti

Proizvodi Ljekobilje iz Ljubinja uskoro na policama u Hrvatskoj

Proizvodi preduzeća Ljbilje iz Ljubinja koje se bavi proizvodnjom i distribucijom organskih proizvoda, a djeluje pod…

21.09.2023 Vijesti

Kompanije iz Njemačke, Austrije, UAE, Turske zainteresovane za ulaganja u RS – Kinezi žele svoju banku

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković na marginama prvog Invest foruma u Banjaluci, razgovarao je sa…

20.09.2023 Vijesti

Korak bliže izgradnji mega solarne elektrane na Sokocu – Investicija vrijedna oko 120 miliona evra

Skupština opštine Sokolac usvojila je u utorak odluku o zoning-planu područja posebne namjene “Solarne…

20.09.2023 Vijesti