Dodik: Srpska ima ambiciju da razvija poslovne odnose sa “Huavejom”

05.09.2022 Vijesti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Republika Srpska ima ambiciju da dalje razvija poslovne odnose sa kineskom kompanijom “Huavej” ne samo u domenu usluga, već i pokušaja razvijanja nekih drugih proizvoda koji bi mogli da konkurišu na globalnoj mreži.

“Već imamo neke ideje da razgovaramo sa njima i nastavićemo to da radimo”, rekao je Dodik danas novinarima u Banjaluci, nakon sastanka sa potpredsjednikom “Huavej tehnologija” za centralnu i istočnu Evropu i nordijske zemlje sa sjedištem u Poljskoj Radoslavom Keđom.

Dodik je napomenuo da Republika Srpska ima veoma pozitivna iskustva u radu sa ovom kompanijom, navodeći da je poznato da sa stanovišta Zapada ima nekih pritisaka vezano za rad ove kompanije.

“Republika Srpska se nije saglasila da se u BiH preduzmu određene mjere protiv bilo koje kompanije iz Kine, Rusije ili bilo kog drugog dijela svijeta, pa i protiv kompanije `Huavej`”, istakao je Dodik.

Dodik je izrazio zadovoljstvo da je prisustvovao prezentaciji kompanije “Huavej”, koja je na najbolji mogući način kratko i sažeto predstavila dostignuća.

Predstavnik “Huaveja” rekao je novinarima da su u Banjaluci prikazana najnovija dostignuća u informaciono-komunikacionoj tehnologiji ove kompanije.

Nakon sastanka, Dodik i Keđo posjetili su izložbeni prostor koji je privremeno smješten na parkingu kod zgrade Vlade, gdje su prikazana najnovija dostignuća “Huaveja”.

(Srna)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Odlične mogućnosti za privrednu saradnju

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i direktor Privredne komore iz Nižnjeg Novgoroda Ivan…

22.05.2024 Vijesti

Domaće firme prate svjetske trendove

Dijelovi za auto-industriju i montažu stolarije, led sportski semafori i razni softveri izrađeni u Srpskoj, koji…

22.05.2024 Vijesti

Projekat od 100 mil EUR sve bliže realizaciji – Na javnom uvidu procjena uticaja Solarne elektrane Sokolac na životnu sredinu

Solarna elektrana na Sokocu – Sokolac 100 MW, čija je izgradnja najavljena prije godinu dana upisom u registar…

22.05.2024 Vijesti

Privrednici Srpske na sajmu tehnike u Beogradu

Privrednici iz Republike Srpske nastupiće u organizaciji Privredne komore Srpske na Međunarodnom sajmu tehnike i…

21.05.2024 Vijesti