Fabrika “Majevica” iz Bačke Palanke pregovara o pogonu u Kostajnici (VIDEO)

02.08.2023 Vijesti

Predstavnici Fabrike “Majevica” iz Bačke Palanke i ministar privrede i preduzetništva Srpske, Vojin Mitrović posjetili su u Kostajnici proizvodnu halu nekadašnjeg preduzeća “Famok” gdje bi trebalo da bude otvoren pogon za proizvodnju priključnih poljoprivrednih uređaja.

Fabrika “Majevica” iz Bačke Palanke proizvodi pumpe, cisterne i poljoprivrednu mehanizaciju.

Imaju u planu da u Kostajnici otvore pogon za proizvodnju priključnih poljoprivrednih uređaja.

– Već imamo prodajnu mrežu i prepustili bismo je ovoj fabrici i nastavili da radimo. Po našoj ideji ovaj prostor koji smo vidjeli u potpunosti zadovoljava, a što se tiče zapošljavanja na početku pokretanja proizvodnje sve zavisi od obima posla”, naveo je Radenko Komad direktor Fabrike poljoprivredne mehanizacije “Majevica” Bačka Palanka.

Otvaranje pogona zavisi od dogovora Fabrike iz Bačke Palanke i novoosnovane Tvornice poljoprivrednih strojeva iz Kostajnice.

– Proizvod koji bi se ovdje radio bio bi domaći, porijeklom iz Republike Srpske, i zbog toga bi u narednom periodu imao određene povlastice prilikom prodaje, odnosno kupovine naših poljoprivrednih proizvođača – rekao je Mitrović.

Na području opštine Kostajnica zaposleno je 1.170 radnika, uglavnom u tekstilnoj i drvoprerađivačkoj industriji. Pokrivenost uvoza izvozom je izuzetna.

– Za jednu malu lokalnu zajednicu kao što je opština Kostajnica, najava svakog budućeg radnog mjesta je od izuzetnog značaja za nas i ja sam posebno zahvalan predstavnicima “Majevice” iz Bačke Palanke kao i našem ministru Mitroviću što su posjetili opštinu Kostajnica, što su uzeli u razmatranje i očekujem da je ovo jedna pozitivna priča za nas, a za građane Kostajnice i mene kao načelnika izuzetno – naveo je Nikola Јanjetović, načelnik opštine Kostajnica.

Fabrika “Majevica” iz Bačke Palanke postoji od 1905. godine, zapošljava 120 radnika i ima godišnji promet od oko sedam miliona evra.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

U gazdinstvu “Starčević” kod Doboja otvoren najmoderniji plastenički sistem

U Doboju se realizuje pionirski projekat pametnih plastenika uz pomoć kineske tehnologije, prvi ove vrste u Republici…

01.12.2023 Vijesti

Višković: Mađarska će nastaviti raditi tri projekta sa Srpskom, uskoro zajednički ekonomski forum 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sastao se danas u Budimpešti sa ministrom ekonomskog razvoja ove…

30.11.2023 Vijesti

Dodik: Јavne finansije Srpske su uravnotežene

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su javne finansije Srpske uravnotežene i da je ukupan dug…

30.11.2023 Vijesti

Dodik: Iskoristiti šansu koja se otvara sa kineskim kompanijama

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da razvojnu šansu koja se otvara saradnjom s kineskim kompanijama…

28.11.2023 Vijesti