Investicioni profili Republike Srpske predstavljeni u Ambasadi Grčke u BiH

08.06.2022 Vijesti

U okviru intenzivne promocije investicionih profila opština i gradova Republike Srpske, kao i investicionog profila Republike Srpske, održan je sastanak delegacije Investiciono-razvojne banke Republike Srpske (IRBRS) sa ambasadorom Grčke u BiH Dimitriosom Papandreuom. Delegaciju IRBRS na jučerašnjem sastanku u Ambasadi u Sarajevu predvodio je v.d. direktora Dražen Vrhovac.

Direktor Vrhovac je upoznao grčkog ambasadora sa aktivnostima koje IRBRS sprovodi na snažnoj promociji potencijala Republike Srpske, čiji je cilj veći priliv direktnih stranih ulaganja u Republiku Srpsku, nova zapošljavanja i jačanje privrednog ambijenta.

Dogovoreno je da Investiciono-razvojna banka Republike Srpske aktivno učestvuje na Međunarodnom sajmu u Solunu, od 10. do 18. septembra ove godine, s ciljem predstavljanja investicionih mogućnosti i kapitalnih projekata Republike Srpske, njenih opština i gradova privrednicima i organizacijama iz Grčke, kao i investitorima iz drugih zemalja. Namjera je, u čemu je obećana nesebična pomoć Ambasade Grčke u BiH, da dobra privredna saradnja Republike Srpske i Grčke bude podignuta na još viši nivo.

Takođe su dogovorene i aktivnosti na uspostavljanju saradnje sa privrednim komorama Atine i Soluna, investiciono-razvojnom organizacijom „Enterprise Greece“ i privrednicima iz Grčke, zainteresovanim za ulaganje u Republiku Srpsku.

Investiciono-razvojna banka Republike Srpske nastavlja sa aktivnostima snažne promocije potencijala za ulaganje u Republiku Srpsku. Planirano je da u drugoj polovini juna bude održan i sastanak u Beču sa 40 privrednika iz Austrije.

Investicioni profili gradova i opština, te investicioni profil Republike Srpske koje je izradila IRBRS baza su za informisanje investitora koji se odluče da ulažu u Republiku Srpsku. Prilikom izrade profila namjera nam je bila da objedinimo sve potrebne podatke, kako bismo pojednostavili i olakšali pristup informacijama zainteresovanima za ulaganje, ali i da predstavimo potencijale i ljepote Republike Srpske. Investicioni profili, koje ćemo predstavljati na sajmovima, kongresima, konferencijama, u predstavništvima, ambasadama i na svakom mjestu gdje postoji šansa za dobru i kvalitetnu promociju Republike Srpske, biće dostupni i na engleskom jeziku, a u planu je prevod i na druge strane jezike.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Počinje novi sistem fiskalizacije u Srpskoj

Poreska uprava Republike Srpske objavila je danas Javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne…

17.04.2024 Vijesti

Dodik: Srpska partner vrijedan pažnje, Kina to prepoznaje

Republika Srpska je partner vrijedan pažnje i to prepoznaje i Kina sa kojom je radila novu dobojsku bolnice i koja će…

17.04.2024 Vijesti

Sajam privrede u Mostaru: “Srbija će uvijek dati doprinos većoj i boljoj saradnji”

U Mostaru je počeo 25. Međunarodni sajam privrede. Uz predsjednike Srpske i Srbije Milorad Dodik i Aleksandar Vučić,…

16.04.2024 Vijesti

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering d.o.o. podnijelo Gradskoj upravi Laktaši zahtjev za…

16.04.2024 Vijesti