Izgradnja auto-puta Banjaluka – Prijedor bi trebala početi u avgustu

20.07.2022 Vijesti

Ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenka Golić razgovarala je danas sa delegacijom kineske kompanije Šandong koju je predvodio generalni direktor Liu Ručeng o početku radova na izgradnji auto-puta Banjaluka – Prijedor, za koji je ova kompanija dobila koncesiju.

Projekt-menadžer u ovoj kineskoj kompaniji Predrag Bubalo, koji je i nekadašnji ministar privrede u Vladi Srbije, izrazio je očekivanja da će radovi na izgradnji auto-puta Banjaluka – Prijedor početi prvih dana avgusta.

Šandong je trenutno u procesu pribavljanja građevinske dozvole. Od Ministarstva je dobio lokacijske uslove i ekološku dozvolu za kompletnu trasu auto-puta, a građevinska dozvola će se izdavati po fazama, u skladu sa dinamikom rješavanja imovinsko-pravnih odnosa.

“Građevinska dozvola za prvu dionicu biće izdata do kraja ove sedmice”, saopšteno je iz Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS.

Golićeva je naglasila da, na osnovu dosadašnjih izuzetno pozitivnih iskustava u saradnji sa kineskim kompanijama, očekuje da će i saradnja na ovom projektu biti dobra i da će biti na dobrobit razvoja ukupnih odnosa RS i Kine, stoji u saopštenju.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Završena izgradnja jedne od najvećih fabrika auto dijelova u BiH – Površina veća od 26.000 m2 u poslovnoj zoni u Laktašima

Kompanija Baupartner iz Lukavca završila je izgradnju poslovno-proizvodnog objekta za Mahle Electric Drives Bosnia koji…

21.09.2023 Vijesti

Proizvodi Ljekobilje iz Ljubinja uskoro na policama u Hrvatskoj

Proizvodi preduzeća Ljbilje iz Ljubinja koje se bavi proizvodnjom i distribucijom organskih proizvoda, a djeluje pod…

21.09.2023 Vijesti

Kompanije iz Njemačke, Austrije, UAE, Turske zainteresovane za ulaganja u RS – Kinezi žele svoju banku

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković na marginama prvog Invest foruma u Banjaluci, razgovarao je sa…

20.09.2023 Vijesti

Korak bliže izgradnji mega solarne elektrane na Sokocu – Investicija vrijedna oko 120 miliona evra

Skupština opštine Sokolac usvojila je u utorak odluku o zoning-planu područja posebne namjene “Solarne…

20.09.2023 Vijesti