Izgradnja mosta u Dervišima teče predviđenom dinamikom – Uskoro puštanje u funkciju

14.11.2023 Vijesti
Ilustracija (Foto: Lev Kropotov/shutterstock.com)

Radovi na izgradnji mosta preko Široke rijeke u banjalučkom naselju Derviši teku predviđenom dinamikom, te će most biti izgrađen i pušten u funkciju i prije predviđenog roka, poručuju iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

– Kada je riječ o izgradnji mosta u naselju Derviši, neće biti probijanja rokova. U toku su radovi na pripremi oplate za kolovoznu ploču. Potrebno je naglasiti da se mora posvetiti posebna pažnja na izradi konstrukcije skele i oplate, a sve kako bi se radovi izvodili u bezbjednim uslovima. Sa druge strane, potrebno je da se stvore svi bezbjedni uslovi za betoniranje – navedeno je iz Odjeljenja.

Most u naselju Derviši sagrađen je šezdesetih godina, te do danas u njega nije ulagano, što je dovelo do oštećenja konstrukcije i stubova na mostu.

Ove godine, gradska administracije je pristupila izgradnji trotora koji povezuje ovo naselje sa Zalužanima, urađena je oborinska kanalizacija, modernizovan pružni prelaz.

Dodatno, asfaltirano je i nekoliko ulica, koje su mještani u više navrata izdvajali kao prioritetne ulice.

Kada je riječ o izgradnji novog mosta u Dervišima, on će omogućiti kvalitetniju saobraćajnu komunikaciju u tom dijelu Banje Luke, te prije svega povećati bezbjednost za pješake i bicikliste, a umjesto dosadašnjeg, starog, dotrajalog i uskog izgradiće se jedan savremeni most, koji odgovara važnosti ovog puta, koji povezuje ne samo velika banjalučka naselja, nego i ona prema Laktašima.

Novi most biće raspona oko 13 metara, sa dvije saobraćajne trake i dvostranom pješačkom i biciklističkom stazom, ukupne širine oko 14 metara, odnosno kolovozna traka 3,5 metara, biciklistička staza 1,5 metara i staza za pješake širine dva metra, čija će vrijednost biti oko pola miliona KM.

(eKapija)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

U gazdinstvu “Starčević” kod Doboja otvoren najmoderniji plastenički sistem

U Doboju se realizuje pionirski projekat pametnih plastenika uz pomoć kineske tehnologije, prvi ove vrste u Republici…

01.12.2023 Vijesti

Višković: Mađarska će nastaviti raditi tri projekta sa Srpskom, uskoro zajednički ekonomski forum 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sastao se danas u Budimpešti sa ministrom ekonomskog razvoja ove…

30.11.2023 Vijesti

Dodik: Јavne finansije Srpske su uravnotežene

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su javne finansije Srpske uravnotežene i da je ukupan dug…

30.11.2023 Vijesti

Dodik: Iskoristiti šansu koja se otvara sa kineskim kompanijama

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da razvojnu šansu koja se otvara saradnjom s kineskim kompanijama…

28.11.2023 Vijesti