“Jugoteks” otvara pogon u Milićima

30.12.2020 Vijesti
Jugotex

U Miliće su danas dopremljene mašine Firme za proizvodnju zaštitne odjeće “Jugoteks” iz Smedereva za obuku žena koje će biti zaposlene u milićkom pogonu, koji ova firma, u saradnji sa milićkom opštinom, otvara polovinom januara.

Načelnik opštine Milići Marko Savić rekao je Srni da je danas veliki dan za ovu lokalnu zajednicu jer će u pogonu za početak biti zaposleno 25 žena, koje će u budućnosti možda obezbijediti egzistenciju svojoj porodici.

“Opština je u avgustu potpisala ugovor sa ovom firmom, ali su se sada stekli uslovi za dopremanje mašina. U ovom projektu učestvujemo sa 40.000 KM, jer smo obezbijedili prostor od 486 metara kvadratnih koji je nedavno renoviran, da bi zaposlenima obezbijedili što bolje uslove rada, a učestvovaćemo i u finansiranju dijela obuke radnika”, naveo je Savić

Menadžer “Jugoteksa” Nikola Ristić rekao je Srni da se sa isporukom mašina kasnilo zbog epidemiološke situacije, ali da se nada da će se steći uslovi da proizvodnja počne do 20. januara.

“Žene koje budu radile na ovim mašinama dobiće kvalitetnu obuku od naših radnika iz Smedereva, koji će povremeno dolaziti u Miliće. Cilj nam je da što prije počne proizvodnja i da sačuvamo kvalitet naših proizvoda koji su prepoznatljivi već 25 godina, koliko postoji naša firma”, istakao je Ristić.

Rukovodilac pogona u Milićima Milijana Sušić rekla je Srni da su mašine kvalitetne, da ženama neće biti teško da savladaju proces krojenja i šivenja.

“Biću tu za svaku vrstu pomoći, jer sam radila u tekstilnoj proizvodnji u Srbiji, i u Fabrici obuće u Zvorniku, tako da imam iskustva u ovom poslu. Ovdje će da rade žene koje su ranije imale iskustva na ovim poslovima i vjerujem da će brzo savladati tehniku šivenja zaštitne odjeće, koja mora da bude vrhunskog kvaliteta, da bismo zadovoljili izvozno tržište”, navela je Sušićeva.

“Jugoteks” iz Smedereva jedan je od većih proizvođača zaštitne odjeće u Srbiji i veliki izvoznik u Republiku Srpsku i zemlje EU. Godišnje proizvede više od 360.000 komada radne i specijalizovane zaštitne odjeće, a zapošljava 120 radnika.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Derventski “Unis” ponovo pokreće proizvodnju

Nakon višegodišnjeg zastoja u radu i provedenog stečaja, proizvodnja u Fabrici cijevi “Unis” iz Dervente ove…

28.09.2023 Vijesti

Najviše turista u Srpsku stiglo iz Turske

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, Republiku Srpsku je u avgustu posjetilo 31.530 stranih turista, među…

28.09.2023 Vijesti

Elektrana u Sokocu dobila saglasnost Elektroprenosa BiH

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je da ga je kompanija Ener stejt obavijestila da je otkupila…

28.09.2023 Vijesti

Višković: Srpska nudi dobre uslove za investiranje

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Banjaluci da Srpska nudi izuzetno dobre uslove…

27.09.2023 Vijesti