Kineska kompanija CCSC Technology Group Limited zainteresovana za investiranje u Srpsku

18.07.2023 Vijesti

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović je, zajedno sa svojim saradnicima, održao danas u Banjaluci sastanak sa predstavnicima CCSC Technology Group Limited koju je predvodio osnivač i predsjedavajući kompanije doktor Cook Chiu, saopšteno je iz ovog Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske.

CCSC Technology Group Limited je kineska kompanija sa dugogišnjim iskustvom u elektronskoj industriji i bavi se proizvodnjom složenih kablovskih sklopova, žica i prilagođenih konektora za industrijsku primjenu, te posjeduje dobro uspostavljen logistički i servisni centar u Evropi, SAD i jugoistočnoj Aziji.

Predstavnici kompanije su iskazali zainteresovanost za ulaganje u Srpsku zbog raznih pogodnosti koje se nude, a jedna od najvažnijih je blizina Evropske Unije, čije tržište predstavlja primarni cilj.

Kompanija planira da zaposli oko 150 radnika uz prosječno planirani godišnji prihod u iznosu od 15 miliona dolara u naredne tri godine, navodi se u saopštenju.

Predstavnici kompanije su došli u višednevnu posjetu Srpskoj, u sklopu koje će posjetiti predložene lokacije i lokalne zajednice na prostoru kojih bi se mogla ostvariti saradnja i realizovati investicioni projekat.

Mitrović je izrazio spremnost i zainteresovanost Vlade Srpske i resornog ministarstva za pomoć u realizaciji ove investicije i predstavnike kompanije upoznao sa svim povoljnostima i podsticajima koje Srpska nudi potencijalnim stranim ulagačima, povoljnom geografskom pozicijom, njenom blizinom i povezanošću sa EU.

Mitrović je obećao svu pomoć u ostvarenju kvalitetne saradnje, sa ciljem da ova renomirana kompanija izabere Republiku Srpsku za realizaciju svojih strateških ulaganja, čime bi Vlada Srpske nastavila svoj pozitivan trend uspješne saradnje i poslovanja sa stranim ulagačima, navodi se u saopštenju.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Skoko: Proizvedeno 360.000 megavat-časova, remont u junu

Rudnik i termoelektrana “Gacko” u prvom kvartalu proizvela je ukupno 360.180 megavat-časova električne…

11.04.2024 Vijesti

Vrijednost proizvodnje ratarskih i povrtarskih kultura iznad milijardu KM

Ukupna proizvodnja najvažnijih ratarskih i povrtarskih kultura u proljećnoj sjetvi u Republici Srpskoj zasnovaće se…

11.04.2024 Vijesti

Višković obišao fabriku Jelšingrad u Gradišci: Povoljni uslovi privređivanja

Premijer Republike Srpske Radovan Višković obišao je danas proizvodne pogone italijanske grupacije PMP Јelšingrad u…

10.04.2024 Vijesti

Hercegovački poljoprivrednici zainteresovani za mađarsku opremu

Fondacija za održivi razvoj “Progresus” u Trebinju je potpisala ugovore sa oko 40 poljoprivednika sa…

10.04.2024 Vijesti