Kompanija “PMP” u Laktašima investira 40 miliona evra

01.06.2023 Vijesti

Delegacija Vlade Republike Srpske, predvođena premijerom Radovanom Viškovićem, posjetila je danas u Kozeanu kod Udina u Italiji proizvodne pogone kompanije “PMP industris”, koja bi u Laktašima trebalo da izgradi novi proizvodni pogon, a vrijednost investicije bi bila čak 40 miliona evra.

U okviru posjete gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić i vlasnik kompanije “PMP industris” Luđino Poco su potpisali sporazum o izgradnji navedenog pogona u poslovnoj zoni “Aleksandrovac”, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

U saopštenju je navedeno da će se u tom pogonu proizvoditi komponente za drobilice, te da “PMP” uspješno posluje u Srpskoj još od 2006. godine, kada je u Gradišci osnovan “PMP Jelšingrad”.

Tokom posjete je naglašeno da je ova fabrika od privatizacije 2006. godine do danas, izrasla u jednog od evropskih lidera u proizvodnji šasija za mašine.

Najveći dio ovogodišnjih investicija ove kompanije odnosi se na ulaganje u Republiku Srpsku /40 miliona evra/, dok će 30 miliona evra biti uloženo u njihove pogone u Italiji, a 10 miliona evra u njihov pogon u Kini.

Ova kompanija, koja u matičnoj firmi u Kozeanu zapošljava oko 800 radnika, ima proizvodne pogone i u Indiji i Maleziji, dok su u Brazilu i SAD smješteni njihovi centri za podršku.

Kompanija “PMP indrustris”, kao društveno odgovorna, razvila je program za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i na taj način podstiče inkluziju u društvu.

(Srna)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Kinezi zainteresovani za izgradnju vjetroelektrana u Republici Srpskoj

Ambasador BiH u Kini Siniša Berjan i predstavnici kineskih kompanija Zhongbo group i GAEA boravili su u radnoj posjeti…

13.06.2024 Vijesti

Košarac: Važna primjena čiste energije u regionima zimskih turističkih destinacija

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac ukazao je danas na značaj primjene čiste energije u…

12.06.2024 Vijesti

Mermer-kop iz Čelinca proširuje kamenolom Zeleni vir za eksploataciju novih količina serpentinita

Preduzeće Mermer-kop iz Čelinca podnijelo je Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS…

11.06.2024 Vijesti

Privredna komora Srpske osnovala Centar za digitalnu transformaciju

Privredna komora Republike Srpske osnovala je Centar za digitalnu transformaciju, radi podizanja nivoa konkurentnosti i…

11.06.2024 Vijesti