Kompanija “PMP” u Laktašima investira 40 miliona evra

01.06.2023 Vijesti

Delegacija Vlade Republike Srpske, predvođena premijerom Radovanom Viškovićem, posjetila je danas u Kozeanu kod Udina u Italiji proizvodne pogone kompanije “PMP industris”, koja bi u Laktašima trebalo da izgradi novi proizvodni pogon, a vrijednost investicije bi bila čak 40 miliona evra.

U okviru posjete gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić i vlasnik kompanije “PMP industris” Luđino Poco su potpisali sporazum o izgradnji navedenog pogona u poslovnoj zoni “Aleksandrovac”, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

U saopštenju je navedeno da će se u tom pogonu proizvoditi komponente za drobilice, te da “PMP” uspješno posluje u Srpskoj još od 2006. godine, kada je u Gradišci osnovan “PMP Jelšingrad”.

Tokom posjete je naglašeno da je ova fabrika od privatizacije 2006. godine do danas, izrasla u jednog od evropskih lidera u proizvodnji šasija za mašine.

Najveći dio ovogodišnjih investicija ove kompanije odnosi se na ulaganje u Republiku Srpsku /40 miliona evra/, dok će 30 miliona evra biti uloženo u njihove pogone u Italiji, a 10 miliona evra u njihov pogon u Kini.

Ova kompanija, koja u matičnoj firmi u Kozeanu zapošljava oko 800 radnika, ima proizvodne pogone i u Indiji i Maleziji, dok su u Brazilu i SAD smješteni njihovi centri za podršku.

Kompanija “PMP indrustris”, kao društveno odgovorna, razvila je program za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i na taj način podstiče inkluziju u društvu.

(Srna)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Završena izgradnja jedne od najvećih fabrika auto dijelova u BiH – Površina veća od 26.000 m2 u poslovnoj zoni u Laktašima

Kompanija Baupartner iz Lukavca završila je izgradnju poslovno-proizvodnog objekta za Mahle Electric Drives Bosnia koji…

21.09.2023 Vijesti

Proizvodi Ljekobilje iz Ljubinja uskoro na policama u Hrvatskoj

Proizvodi preduzeća Ljbilje iz Ljubinja koje se bavi proizvodnjom i distribucijom organskih proizvoda, a djeluje pod…

21.09.2023 Vijesti

Kompanije iz Njemačke, Austrije, UAE, Turske zainteresovane za ulaganja u RS – Kinezi žele svoju banku

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković na marginama prvog Invest foruma u Banjaluci, razgovarao je sa…

20.09.2023 Vijesti

Korak bliže izgradnji mega solarne elektrane na Sokocu – Investicija vrijedna oko 120 miliona evra

Skupština opštine Sokolac usvojila je u utorak odluku o zoning-planu područja posebne namjene “Solarne…

20.09.2023 Vijesti