Kompanija Zarubežnjeft predstavila planove za nastavak poslovanja u Srpskoj

16.10.2023 Vijesti

Rukovodstvo ruske firme Zarubežnjeft u petak je u svojim prostorijama u Moskvi delegaciji Republike Srpske, koju predvodi predsjednik Vlade Radovan Višković, predstavilo plan poslovanja u svijetu, koji podrazumijeva i aktivnosti u Republici Srpskoj, prije svega u Rafineriji nafte Brod i Rafineriji ulja Modriča, saopšteno je iz Vlade Srpske.

Tokom sastanka su predstavljeni i planovi vezani za dalji razvoj prodajne mreže, nastavak poslovanja u Republici Srpskoj i razvoj tržišta.

Prema njihovim riječima, u Brodu planiraju dalji razvoj proizvodnje komprimovanog gasa i izgradnju gasne centrale, a u Modriči izgradnju solarne elektrane za koju je sa Vladom Srpske nedavno potpisan memorandum o saradnji.

Premijer Višković je istakao da je dosadašnja saradnja sa ovom kompanijom bila dobra, a izrazio je zadovoljstvo zbog najava proširenja poslovanja u Srpskoj.

“Iz prve ruke smo se uvjerili o kakvoj se kompaniji radi i koliki su njihovi kapaciteti širom svijeta. Predstavili su nam način na koji prate proizvodnju, te predočili planove za buduće investicije. Raduje me što je u njihovim planovima i Republika Srpska i dalje razvijanje poslovanja“,  istakao je Višković.

Ministar energetike i rudarstva Petar Đokić je istakao da je Republika Srpska opredijeljena da i dalje uspješno sarađuje sa kompanijom “Zarubežnjeft”, koja će imati maksimalnu podršku institucija Republike Srpske za realizaciju novih projekata.

Dodao je da je saradnja sa “Zarubežnjeft”-om je uvijek bila na visokom nivou i da takva treba da ostane.

Sastanku je prisustvovao i direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović.

Podsjetimo, ruska državna kompanija Zarubežnjeft posluje u Republici Srpskoj od 2007. godine, kada je privatizovala preduzeća naftne industrije Republike Sprske. Ona sada posluju pod zaštitnim znakom NESTRO, u čijem sastavu su kompanije “Optima grupa“ Banjaluka, “Rafinerija nafte“ Brod, “Rafinerija ulja“ Modriča i “Nestro petrol“ Banjaluka.

Rukovodstvo ruske firme „Zarubežnjeft“ je u Moskvi delegaciji Republike Srpske, koju predvodi premijer Radovan Višković, predstavilo plan poslovanja u svijetu, koji podrazumijeva i aktivnosti u Republici.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

U gazdinstvu “Starčević” kod Doboja otvoren najmoderniji plastenički sistem

U Doboju se realizuje pionirski projekat pametnih plastenika uz pomoć kineske tehnologije, prvi ove vrste u Republici…

01.12.2023 Vijesti

Višković: Mađarska će nastaviti raditi tri projekta sa Srpskom, uskoro zajednički ekonomski forum 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sastao se danas u Budimpešti sa ministrom ekonomskog razvoja ove…

30.11.2023 Vijesti

Dodik: Јavne finansije Srpske su uravnotežene

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su javne finansije Srpske uravnotežene i da je ukupan dug…

30.11.2023 Vijesti

Dodik: Iskoristiti šansu koja se otvara sa kineskim kompanijama

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da razvojnu šansu koja se otvara saradnjom s kineskim kompanijama…

28.11.2023 Vijesti