Kompanija Zarubežnjeft predstavila planove za nastavak poslovanja u Srpskoj

16.10.2023 Vijesti

Rukovodstvo ruske firme Zarubežnjeft u petak je u svojim prostorijama u Moskvi delegaciji Republike Srpske, koju predvodi predsjednik Vlade Radovan Višković, predstavilo plan poslovanja u svijetu, koji podrazumijeva i aktivnosti u Republici Srpskoj, prije svega u Rafineriji nafte Brod i Rafineriji ulja Modriča, saopšteno je iz Vlade Srpske.

Tokom sastanka su predstavljeni i planovi vezani za dalji razvoj prodajne mreže, nastavak poslovanja u Republici Srpskoj i razvoj tržišta.

Prema njihovim riječima, u Brodu planiraju dalji razvoj proizvodnje komprimovanog gasa i izgradnju gasne centrale, a u Modriči izgradnju solarne elektrane za koju je sa Vladom Srpske nedavno potpisan memorandum o saradnji.

Premijer Višković je istakao da je dosadašnja saradnja sa ovom kompanijom bila dobra, a izrazio je zadovoljstvo zbog najava proširenja poslovanja u Srpskoj.

“Iz prve ruke smo se uvjerili o kakvoj se kompaniji radi i koliki su njihovi kapaciteti širom svijeta. Predstavili su nam način na koji prate proizvodnju, te predočili planove za buduće investicije. Raduje me što je u njihovim planovima i Republika Srpska i dalje razvijanje poslovanja“,  istakao je Višković.

Ministar energetike i rudarstva Petar Đokić je istakao da je Republika Srpska opredijeljena da i dalje uspješno sarađuje sa kompanijom “Zarubežnjeft”, koja će imati maksimalnu podršku institucija Republike Srpske za realizaciju novih projekata.

Dodao je da je saradnja sa “Zarubežnjeft”-om je uvijek bila na visokom nivou i da takva treba da ostane.

Sastanku je prisustvovao i direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović.

Podsjetimo, ruska državna kompanija Zarubežnjeft posluje u Republici Srpskoj od 2007. godine, kada je privatizovala preduzeća naftne industrije Republike Sprske. Ona sada posluju pod zaštitnim znakom NESTRO, u čijem sastavu su kompanije “Optima grupa“ Banjaluka, “Rafinerija nafte“ Brod, “Rafinerija ulja“ Modriča i “Nestro petrol“ Banjaluka.

Rukovodstvo ruske firme „Zarubežnjeft“ je u Moskvi delegaciji Republike Srpske, koju predvodi premijer Radovan Višković, predstavilo plan poslovanja u svijetu, koji podrazumijeva i aktivnosti u Republici.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Odlične mogućnosti za privrednu saradnju

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i direktor Privredne komore iz Nižnjeg Novgoroda Ivan…

22.05.2024 Vijesti

Domaće firme prate svjetske trendove

Dijelovi za auto-industriju i montažu stolarije, led sportski semafori i razni softveri izrađeni u Srpskoj, koji…

22.05.2024 Vijesti

Projekat od 100 mil EUR sve bliže realizaciji – Na javnom uvidu procjena uticaja Solarne elektrane Sokolac na životnu sredinu

Solarna elektrana na Sokocu – Sokolac 100 MW, čija je izgradnja najavljena prije godinu dana upisom u registar…

22.05.2024 Vijesti

Privrednici Srpske na sajmu tehnike u Beogradu

Privrednici iz Republike Srpske nastupiće u organizaciji Privredne komore Srpske na Međunarodnom sajmu tehnike i…

21.05.2024 Vijesti