Lončarević: Turizam Srpske u ekspanziji

24.02.2023 Vijesti

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Miodrag Lončarević ocijenio je da će turizam u Srpskoj tek doživjeti ekspanziju zato što je Srpska, prema procjenama tur operatera, još uvijek neotkrivena destinacija, što je njena velika šansa, jer turisti uvijek traže nešto novo.

Govoreći o nastupu Turističke organizacije Republike Srpske (TORS) i više od 20 lokalnih organizacija na 44. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu na zajedničkom štandu, Lončarević je istakao da je njihov akcenat na promociji ljetne turističke sezone, budući da je zima na izmaku.

Podsjetivši da TORS i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji na Sajmu turizma u Beogradu godinama predstavljaju kompletnu turističku ponudu Srpske, Lončarević je objasnio da je na ovogodišnjoj manifestaciji fokus na promociji planinskog, avanturističkog i banjskog turizma.

“Naši banjski centri su itekako prepoznati u regionu po sadržajima koji nude. Za nas je bitno da se uspješno promovišemo na sajmu u Beogradu zato što iz Srbije u Srpsku dolazi najviše turista. Iz Srbije imamo oko 90.000 dolazaka i blizu 190.000 noćenja”, rekao je Lončarević za Srnu.

On je istakao da je Srpska ostvarila rekordnu godinu i po broju dolazaka i po broju noćenja, jer je prvi put prešla cifru od milion gostiju.

Lončarević je ukazao da se turistička privreda na sajmu u Beogradu ne predstavlja samo u Srbiji, već i u cijelom regionu budući da se pojavljuje na manifestaciji koja ima i regionalni karakter.

On je rekao da su TORS i lokalne organizacije zadovoljne su dosadašnjom posjetom na zajedničkom štandu i interesovanjem turista za destinacije u Srpskoj.

“Mi učestvujemo i na drugim sajmovima. Prije Beograda, bili smo u LJubljani, a zanimljivo je da su se poklopili datumu održavanja ovog i sajmova u Minhenu i Budimpešti, gdje učestvuju naši predstavnici iz srpske, lokalne organizacije i agencije. U narednom periodu bićemo i na sajmovima u Banjaluci, Berlinu i u Beču”, rekao je Lončarević.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Kineski investitori spremni da podrže razvoj zelene energije u Srpskoj

Pomoćnik ministra za energetski sektor u Ministarstvu energetike i rudarstva Republike Srpske Milan Baštinac, i…

24.07.2024 Vijesti

BDP u Srpskoj veći za oko 50 odsto nego 2019. godine

– Bruto domaći proizvod Republike Srpske danas je za oko 50 odsto veći nego 2019. godine, rekao je danas…

22.07.2024 Vijesti

U Srpskoj se očekuje najuspješnija turistička sezona

U Republici Srpskoj se očekuje da ova turistička sezona bude najuspješnija kada je riječ o broju noćenja, kojih bi…

18.07.2024 Vijesti

Od avgusta ponovo kampanja “Društveno odgovorni”

Kampanja “Društveno odgovorni” trebalo bi da bude nastavljena u avgustu. Ministar trgovine i turizma…

17.07.2024 Vijesti