Megaprojekat saudijskih investitora u Varešu: Počela prodaja nekretnina

19.03.2021 Vijesti

Vodeća kompanija za razvoj nekretnina u Saudijskoj Arabiji Dar Al Arkan je počela prodaju nekretnina u okviru projekta izgradnje luksuznih kuća i stanova za odmor u Bosni i Hercegovini, tačnije Opštini Vareš. Projekat je vrijedan 500 miliona saudijskih reala, odnosno više od 218 miliona KM.

Nazvan Sidra, što znači život među šumama, projekat od 500.000 m2 bit će okružen s 20.000 autohtonih stabala i najveći je pojedinačni projekat nekretnina u Bosni.

Nudiće zatvorenu zajednicu vila visokih specifikacija dizajniranih za moderan život, u području klasificiranom kao jedno od najzdravijih i najčišćih na Balkanu, prenosi Radio Ilijaš.

Projekat će uključivati savremene vile inspirisane lokalnom arhitekturom i odlikovaće modernim interijerima koji se skladno stapaju sa spektakularnim pogledom.

Sadržaji na lokaciji uključuju sistem zatvorenih vila, kafić, supermarket, teretanu, spa centar, dečije igralište i butik hotel sa pet zvjezdica.

Kako navode iz ove kompanije, projekat nudi priliku kupcima da posjeduju još jedan dom i to u utočištu mira i tišine, u srcu Evrope na lokaciji koja postaje jedna od najpoželjnijih destinacija za ulaganja i odmore.

Potencijalni kupci biće pozvani da odaberu omiljeno mjesto i odaberu svoj model vile iz niza opcija.

Radovi na lokaciji počinju ovog ljeta, a završetak je planiran u roku od 36 mjeseci.

Yousef Bin Abdullah Al Shalash, predsjedavajući Dar Al Arkana rekao je ranije kako su ponosni što saudijski brendovi mogu rasti i u inostranstvu i efikasno se takmičiti te širiti ime Saudijske Arabije.

“Nakon pokretanja našeg projekta u Dubaiju, sada se širimo u Bosnu, to je zlatna prilika za kupovinu vrhunske nekretnine u vrlo poželjnoj evropskoj destinaciji. Vjerujemo da će ovo privući bosanske, saudijske i međunarodne investitore. Drago nam je što sarađujemo s lokalnim bosanskim arhitektima, savjetnicima i izvođačima na ovom projektu. Također pozdravljam brzu vladinu dodjelu dozvola za početak projekta čime je iskazana i želja BiH da privuče strane investitore“, kazao je on.

Emir Ferović, direktor operacija kompanije Real Engineering & Consulting koja rukovodi dizajnom i realizacijom projekta kazao je kako je BiH kulturalna destinacija koja kombinuje historiju, mediteransku klimu i zadivljujuće prirodno okruženje sa izvrsnim vezama s ostatkom Evrope.

Dodao je da će “Sidra” biti prekrasno utočište za one koji se žele opustiti u privatnoj zajednici zatvorenih vrata okruženi luksuznim objektima i uslugama”.

Ovo je jedan od najambicioznijih projekata ove vrste u BiH s obzirom na to da je praktično u pitanju grad u gradu, a o njemu smo i ranije pisali kada smo najavili pozitivnu priču koju imaju u planu arapski biznismeni i načelnik Vareša, to jeste vlasti Zeničko-dobojskog kantona.

(Klix)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

U Srpskoj se očekuje najuspješnija turistička sezona

U Republici Srpskoj se očekuje da ova turistička sezona bude najuspješnija kada je riječ o broju noćenja, kojih bi…

18.07.2024 Vijesti

Od avgusta ponovo kampanja “Društveno odgovorni”

Kampanja “Društveno odgovorni” trebalo bi da bude nastavljena u avgustu. Ministar trgovine i turizma…

17.07.2024 Vijesti

Šulić i Vučić o razvoju turizma u opštini Srebrenica

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić sa saradnicima sastao se danas u Banjaluci sa predsjednikom…

16.07.2024 Vijesti

Sedmi festival domaćih proizvoda: Otvoren poziv za sve proizvođače iz Srpske

Udruženje mladih ekonomista sa velikim zadovoljstvom najavljuje Sedmi festival domaćih proizvoda, koji će se u petak,…

15.07.2024 Vijesti