Mirović: Zajednička promocija turističkih potencijala na inostranim sajmovima

27.04.2021 Vijesti

Predsjednik Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine Igor Mirović rekao je danas u Banjaluci da je na sastanku sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem dogovorena zajednička promocija turističkih kapaciteta i potencijala Srpske i Vojvodine na sajmovima u inostranstvu.

Mirović je podsjetio da je Vojvodina kroz dobru organizaciju promocije svojih potencijala uspjela da dovede jednu od najvećih japanskih kompanija u Novi Sad i investiciju od 750 miliona evra.

“To znači da treba biti uporan i što bolje se organizovati i vjerujem da ćemo sada u tome imati Srpsku kao partnera”, rekao je Mirović nakon sastanka sa Viškovićem.

On je naveo i da je Vojvodina spremna da Kostajnici i Srpskoj, osim pomoći u građevinskom materijalu, koja će danas biti uručena građanima te opštine, pomogne i na druge načine.

“Time na djelu pokazujemo bratstvo, solidarnost, zajedništvo, te da nam je stalo do naroda Srpske, kao i da naša zajednička politika treba da bude usmjerena na korist običnih ljudi”, rekao je Mirović.

On je podsjetio da je u protekle četiri godine intenzivirana saradnja Srpske i Vojvodine.

“Osjećali smo potrebu, ali imali i obavezu, da jedni drugima pomognemo, u onim društvenim i životnim sferama, gdje je to moguće”, rekao je Mirović.

On je napomenuo da je Vojvodina jedan od najrazvijenijih srpskih krajeva, te da u njoj živi i veliki broj ljudi iz Srpske, ali i iz drugih srpskih oblasti.

“To je ujedno i veza, ali i obaveza da radimo na zajedništvu i povezivanju naših institucija u svim oblastima”, rekao je Mirović.

On je dodao da je cilj da, naročito u oblasti privrede, Srpska i Vojvodina budu produktivnije.

“Počeli smo saradnju privrednih komora, koju je nažalost pandemija virusa korona malo usporila, sa ciljem da se stvori bolji privredni ambijent, ali i privrednicima omogući da ugovaraju nove poslove i podižu svoje kapacitete”, rekao je Mirović.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Kinezi zainteresovani za izgradnju vjetroelektrana u Republici Srpskoj

Ambasador BiH u Kini Siniša Berjan i predstavnici kineskih kompanija Zhongbo group i GAEA boravili su u radnoj posjeti…

13.06.2024 Vijesti

Košarac: Važna primjena čiste energije u regionima zimskih turističkih destinacija

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac ukazao je danas na značaj primjene čiste energije u…

12.06.2024 Vijesti

Mermer-kop iz Čelinca proširuje kamenolom Zeleni vir za eksploataciju novih količina serpentinita

Preduzeće Mermer-kop iz Čelinca podnijelo je Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS…

11.06.2024 Vijesti

Privredna komora Srpske osnovala Centar za digitalnu transformaciju

Privredna komora Republike Srpske osnovala je Centar za digitalnu transformaciju, radi podizanja nivoa konkurentnosti i…

11.06.2024 Vijesti