Mrkonjić Grad: Predstavljen program “Fit for Austrija”

12.03.2024 Vijesti

Šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović večeras je u Mrkonjić Gradu predstavio program “Fit for Austrija”, čiji cilj je povezivanje privrednika, uspostavljanje novih poslovnih kontakata i efikasniji nastup na austrijskom tržištu.

U obraćanju privrednicima Filipović je ukazao na činjenicu da, osim istupanja na austrijsko tržište i podrške Predstavništva, učešćem u porogramu “Fit for Austrija” stiču i sertifikat Austrijske privredne komore koji je priznat u cijelom svijetu.

On je rekao da program “Fit for Austrija” traje oko 18 mjeseci u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Austriji i Austrijske privredne komore.

– Cilj je da za naše privrednike, predstavnike preduzeća i menadžere, putem treninga koji će se obavljati u dvije faze u Republici Srpskoj, bude omogućen i odlazak u Austriju koji će trajati četiri dana, gdje bi se organizovali direktni kontakti sa relevantnim firmama iz njihovih branši – izjavio je Filipović novinarima.

On je dodao da je, na osnovu dosadašnjeg iskustava, posebno bitna činjenica da već na prvom sastanku 80 odsto privrednika ostvari neki poslovni kontakt, odnosno poslovnu saradnju.

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Dragan Vođević zahvalio je šefu Predstavništva Republike Srpske u Austriji što je predstavio program “Fit for Austrija”, kao i privrednicima koji su iskazali zainteresovanost da predstave svoju proizvodnu djelatnost na austrijskom tržištu.

– Ovo je značajan program i nadam se da će neko od naših privrednika iskoristiti šansu koja im se pruža i predstaviti svoje proizvode i djelatnost na austrijskom tržištu – rekao je Vođević.

Privrednik Velibor Јarić rekao je da su privrednici imali priliku da steknu nova iskustva i čuju kako funkcioniše austrijska privreda, te da su bili u prilici da se upoznaju i sa uslovima koje treba ispuniti da bi predstavili svoju djelatnost i proizvode na inostarnom tržištu.

– Nije jednostavno otići u Austriju i tamo biti u prilici da ostvarimo poslovni kontakt sa nekim iz iste branše, tako da je potrebno proći planiranu obuku, da bi se adekvatno predstavili i ostvarili eventualnu poslovnu saradnju na inostranom tržištu – naglasio je Јarić.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Skoko: Proizvedeno 360.000 megavat-časova, remont u junu

Rudnik i termoelektrana “Gacko” u prvom kvartalu proizvela je ukupno 360.180 megavat-časova električne…

11.04.2024 Vijesti

Vrijednost proizvodnje ratarskih i povrtarskih kultura iznad milijardu KM

Ukupna proizvodnja najvažnijih ratarskih i povrtarskih kultura u proljećnoj sjetvi u Republici Srpskoj zasnovaće se…

11.04.2024 Vijesti

Višković obišao fabriku Jelšingrad u Gradišci: Povoljni uslovi privređivanja

Premijer Republike Srpske Radovan Višković obišao je danas proizvodne pogone italijanske grupacije PMP Јelšingrad u…

10.04.2024 Vijesti

Hercegovački poljoprivrednici zainteresovani za mađarsku opremu

Fondacija za održivi razvoj “Progresus” u Trebinju je potpisala ugovore sa oko 40 poljoprivednika sa…

10.04.2024 Vijesti