Najavljena nova njemačka investicija u Prnjavoru, Mayer planira gradnju proizvodne hale od oko 5.000 kvadrata

13.05.2024 Vijesti
Foto: Michal Jarmoluk from Pixabay

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je u petak u Banjaluci sa predstavnicima njemačke kompanije Mayer GMBH, koja planira da proširi proizvodnju u Republici Srpskoj, tačnije na području Grada Prnjavora.

Predsjednik Višković je izrazio zadovoljstvo što njemačka kompanija planira da dodatno investira u Prnjavoru, čime je još jednom pokazano da je Republika Srpska pogodno mjesto za ulaganje. Dodao je da su kod nas najpovoljniji uslovi za investiranje, počev od poreskih olakšica, pa do cijene struje za privrednike, a istakao je visok kvalitet i stručnost radne snage.

Premijer Višković je rekao da će Vlada pružiti punu podršku ovoj kompaniji kako bi razvila poslovanje kod nas, čime bi omogućila otvaranje novih radnih mjesta i pobošljšavanje ukupnog privrednog ambijenta.

Istakao je da mu je drago što je jedna ovakva kompanija prepoznala Republiku Srpsku kao pogodno mjesto za razvijanje proizvodnje i proširenje poslovanja i poželio im dobrodošlicu u Republiku Srpsku. Premijer Višković je naglasio da je ovo još jedan dokaz da njemačke kompanije odlučuju da posluju kod nas i da prepoznaju pozitivno privredno okruženje.

Vlasnik Mayer GMBH je Vladimir Majer, koji je porijeklom iz Hrvatske, a kompaniju je osnovao u Njemačkoj, gdje trenutno zapošljava oko 350 radnika. Majer je poručio da njegova kompanija u Prnjavoru planira sagraditi proizvodnu halu od oko 5.000 kvadrata sa mogućnošću proširenja. On se zahvalio premijeru Viškoviću na prijemu i podršci i izrazio da nosi pozitivna iskustva iz Republike Srpske, kao i da se nada da će što prije početi sa realizacijom svojih planova, prenosi eKapija.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Odlične mogućnosti za privrednu saradnju

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i direktor Privredne komore iz Nižnjeg Novgoroda Ivan…

22.05.2024 Vijesti

Domaće firme prate svjetske trendove

Dijelovi za auto-industriju i montažu stolarije, led sportski semafori i razni softveri izrađeni u Srpskoj, koji…

22.05.2024 Vijesti

Projekat od 100 mil EUR sve bliže realizaciji – Na javnom uvidu procjena uticaja Solarne elektrane Sokolac na životnu sredinu

Solarna elektrana na Sokocu – Sokolac 100 MW, čija je izgradnja najavljena prije godinu dana upisom u registar…

22.05.2024 Vijesti

Privrednici Srpske na sajmu tehnike u Beogradu

Privrednici iz Republike Srpske nastupiće u organizaciji Privredne komore Srpske na Međunarodnom sajmu tehnike i…

21.05.2024 Vijesti