Otvoren pogon za preradu mesa u Vršanima

28.06.2022 Vijesti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i sin vlasnika Mesne industrije “ZP komerc” Đorđe Rosić svečano su danas u Vršanima otvorili novi pogon ove kompanije za preradu mesa, u koji je uloženo oko šest miliona KM i obezbijeđeno novih 20 radnih mjesta.

“`ZP komerc` je uspio da završi ovaj važan projekat, koji ohrabruje i govori o tome da je moguće i potrebno ovdje ulagati”, rekao je Dodik novinarima.

Dodik je podsjetio da je i prije četiri godine bio u ovoj kompaniji, na otvaranju drugog pogona.

“Danas vidim da rastu, stabilni su. Za Republiku Srpsku je jako važno da postoje ovakve firme, sa porodičnom tradicijom u biznisu, koji je veoma težak i zahtjevan. Oni su uspjeli da, od uzgoja stoke, pa do prerade i finalnih proizvoda naprave čitav lanac. Mislim da je to najozbiljnije što imamo”, rekao je Dodik.

On je istakao da vlasti treba, na bilo kom nivou, budu u funkciji ovakvih razvojnih potencijala i podrška ovakvim ljudima, koji zapošljavaju značajan broj porodica i osiguravaju njihovu egzistenciju.

“Ovakav kompleks može da stoji i na bilo kojem mjestu zapadne Evrope ili SAD i izdrži sve kriterijume i standarde koji su tamo traženi. Ali je, na našu sreću, to ovdje locirano”, rekao je Dodik.

Dodik je mladom Đorđu Rosiću poželio sav uspjeh.

“Njegovo opredjeljenje da nastavi ovaj biznis nije bilo ovog momenta, nego je odlučio da izučava Poljoprivredni fakultet, kako bi se školovao upravo za ovo što treba da radi. To je nešto što govori o nekom ranijem opredjeljenju ili odluci. Ima moju podršku”, rekao je Dodik.

“ZP komerc” je u izgradnju pogona za preradu mesa uložila oko šest miliona KM i povećanjem proizvodnog kapaciteta obezbijedila novih 20 radnih mjesta. U novom pogonu biće prerađivano svježe pileće, svinjsko i juneće meso.

Na svečanosti je pročitan i telegram predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović, koja zbog ranije preuzetih obaveza nije bila u mogućnosti da danas prisustvuje ovom događaju.

“Veliki broj zaposlenih u vašoj kompaniji, značajna ulaganja u modernizaciju proizvodnje, govore u prilgog činjenici da je `ZP komerc` u proteklih 20 godina izgradio status pouzdanog poslovnog partnera, na domaćem, ali i inostranom tržištu”, navedeno je u telegramu.

Cvijanovićeva je napomenula da se “ZP komerc” uspješnim poslovanjem pozicionirao kao dobar primjer preduzeća, koje, uprkos složenim ekonomskim uslovima uspijeva da unaprijedi proizvodnju i otvara radna mjesta, doprinoseći na taj način razvoju privrednog ambijenta Republike Srpske.

“Želim vam mnogo uspjeha u budućem poslovanju”, navedeno je u čestitki predsjednika Srpske.

Svečanom otvaranju novog proizvodnog pogona “ZP komerca” prisustvovali su ministar ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić i ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović i pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Zoran Maletić.

(Srna)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Odlične mogućnosti za privrednu saradnju

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i direktor Privredne komore iz Nižnjeg Novgoroda Ivan…

22.05.2024 Vijesti

Domaće firme prate svjetske trendove

Dijelovi za auto-industriju i montažu stolarije, led sportski semafori i razni softveri izrađeni u Srpskoj, koji…

22.05.2024 Vijesti

Projekat od 100 mil EUR sve bliže realizaciji – Na javnom uvidu procjena uticaja Solarne elektrane Sokolac na životnu sredinu

Solarna elektrana na Sokocu – Sokolac 100 MW, čija je izgradnja najavljena prije godinu dana upisom u registar…

22.05.2024 Vijesti

Privrednici Srpske na sajmu tehnike u Beogradu

Privrednici iz Republike Srpske nastupiće u organizaciji Privredne komore Srpske na Međunarodnom sajmu tehnike i…

21.05.2024 Vijesti