Petričević: Cilj podizanje domaće proizvodnje

03.09.2021 Vijesti

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević izjavio je danas u Brodu da je cilj Vlade Srpske da podigne domaću proizvodnju, kako prehrambeni sektor, tako i ostale privredne aktivnosti.

Petričević je rekao novinarima, nakon otvaranja Sajma privrede, poljoprivrede i turizma u Brodu, da je ova manifestacija prilika da se privrednici okupe na jednom mjestu i predstave svoje potencijale.

– Ove manifestacije su značajne u današnje vrijeme, posebno zbog perioda koji je iza nas kada nije bilo prilike da se na ovaj način družimo. Sajam je mjesto da svi oni koje interesuje poslovna saradnja ostvare kontakte – rekao je Petričević.

On je istakao da će Vlada Republike Srpske i Ministarstvo nastaviti da podržavaju ovakve manifestacije, na kojima domaći poljoprivrednici imaju mogućnost da se predstave.

– To je i cilj Vlade i Republike Srpske da obezbijedimo i podignemo domaću proizvodnju kako prehrambeni sektor tako i ostale privredne aktivnosti – naveo je Petričević.

Načelnik opštine Brod Zoran Vidić rekao je da na Sajmu učestvuje oko 100 izlagača iz Republike Srpske i Federacije BiH.

– Organizacija Sajma je svakako jedan dodatni uspjeh u ovo izazovno vrijeme složene epidemiološke situacije. Imamo 70 štandova, ali imam kombinovane štandove sa oko 100 izlagača – naveo je Vidić.

On je dodao da se organizacijom sajma podstiče i pokazuje da male opštine mogu da naprave značajne iskorake u kreiranju i poboljšanju privrednog ambijenta.

Vidić je zahvalio gostima koji su prisustvovali manifestaciji, prije svega, predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović, ministru Petričeviću, gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću, te načelnicima drugim lokalnih zajednica u Srpskoj.

– Današnji gosti su dodatna motivacija da još bolje radimo u budućnosti i da svaki naredni sajam bude još uspješniji – istakao je Vidić.

(Srna)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

U Srpskoj se očekuje najuspješnija turistička sezona

U Republici Srpskoj se očekuje da ova turistička sezona bude najuspješnija kada je riječ o broju noćenja, kojih bi…

18.07.2024 Vijesti

Od avgusta ponovo kampanja “Društveno odgovorni”

Kampanja “Društveno odgovorni” trebalo bi da bude nastavljena u avgustu. Ministar trgovine i turizma…

17.07.2024 Vijesti

Šulić i Vučić o razvoju turizma u opštini Srebrenica

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić sa saradnicima sastao se danas u Banjaluci sa predsjednikom…

16.07.2024 Vijesti

Sedmi festival domaćih proizvoda: Otvoren poziv za sve proizvođače iz Srpske

Udruženje mladih ekonomista sa velikim zadovoljstvom najavljuje Sedmi festival domaćih proizvoda, koji će se u petak,…

15.07.2024 Vijesti