Petričević: Cilj podizanje domaće proizvodnje

03.09.2021 Vijesti

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević izjavio je danas u Brodu da je cilj Vlade Srpske da podigne domaću proizvodnju, kako prehrambeni sektor, tako i ostale privredne aktivnosti.

Petričević je rekao novinarima, nakon otvaranja Sajma privrede, poljoprivrede i turizma u Brodu, da je ova manifestacija prilika da se privrednici okupe na jednom mjestu i predstave svoje potencijale.

– Ove manifestacije su značajne u današnje vrijeme, posebno zbog perioda koji je iza nas kada nije bilo prilike da se na ovaj način družimo. Sajam je mjesto da svi oni koje interesuje poslovna saradnja ostvare kontakte – rekao je Petričević.

On je istakao da će Vlada Republike Srpske i Ministarstvo nastaviti da podržavaju ovakve manifestacije, na kojima domaći poljoprivrednici imaju mogućnost da se predstave.

– To je i cilj Vlade i Republike Srpske da obezbijedimo i podignemo domaću proizvodnju kako prehrambeni sektor tako i ostale privredne aktivnosti – naveo je Petričević.

Načelnik opštine Brod Zoran Vidić rekao je da na Sajmu učestvuje oko 100 izlagača iz Republike Srpske i Federacije BiH.

– Organizacija Sajma je svakako jedan dodatni uspjeh u ovo izazovno vrijeme složene epidemiološke situacije. Imamo 70 štandova, ali imam kombinovane štandove sa oko 100 izlagača – naveo je Vidić.

On je dodao da se organizacijom sajma podstiče i pokazuje da male opštine mogu da naprave značajne iskorake u kreiranju i poboljšanju privrednog ambijenta.

Vidić je zahvalio gostima koji su prisustvovali manifestaciji, prije svega, predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović, ministru Petričeviću, gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću, te načelnicima drugim lokalnih zajednica u Srpskoj.

– Današnji gosti su dodatna motivacija da još bolje radimo u budućnosti i da svaki naredni sajam bude još uspješniji – istakao je Vidić.

(Srna)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Čubrilović: Prva varijanta izgradnje brzog puta oko 1,3 milijarde evra

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas u Zvorniku da je procijenjena ukupna…

22.02.2024 Vijesti

Vučić posjetio štand Republike Srpske, dočekao ga ministar Šulić

Predsjedik Srbije Aleksandar Vučić posjetio je na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu i štand sa turističkom…

22.02.2024 Vijesti

Novo povezivanje preduzeća iz Republike Srpske sa privrednicima u Austriji, u toku prijave

WIFI International (odjeljenje Privredne komore) iz Beča u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske uAustriji,…

21.02.2024 Vijesti

Dodik: Srpska planira kupovinu ekoloških autobusa

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je nakon posjete bjeloruskoj Holding kompaniji Belkommunmaš da…

20.02.2024 Vijesti