Položen kamen temeljac “Iskra Tela L” u Laktašima

03.02.2023 Vijesti

Juče u gradu Laktaši, položen je kamen temeljac za novo postrojenje „Iskra Tela L“ d.o.o. Laktaši. Kamen temeljac položili su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Vlade Radovan Višković, ministar privrede i preduzetništva Vojin Mitrović, gradonačelnik Grada Laktaši Miroslav Bojić i vlasnik kompanije Dušan Šešok.

„Iskra“ d.o.o. Slovenija je kompanija koja je osnovana 1946. godine sa tradicijom dugom 76 godina u porizvodnji industrijske elektronike, energetike i telekomunikacione opreme. ISKRA Tela L d.o.o je u Laktašima osnovana 2007. godine kao kćerka firma matične firme „Iskra“ d.o.o. Slovenija i od tada posluje na teriotirji Grada Laktaši.

Trenutno se bavi porizvodnjnom industrijske elektronike, TV aneta, kondezatora i brizganjem termoplasta i duroplasta. ISKRA Tela L trenutno broji 100 zaposlenih i plan je da u svom vlastitom proizvodnom objektu u Mahovljanima, prošire proizvodnju i ukupno imaju 500 zaposlenih radnika.

„Gradu Laktaši je veliko zadovoljstvo kada međunarodne kompanije, kao što je Iskra, pokažu interes za širenje svojih privrednih aktivnosti u našem gradu, a naročito kada se investicija i realizuje.Prihodi koje ostvaruje privreda Laktaša su po glavi stanovnika najviši u Republici Srpskoj, a investicija kao što je ova će doprinjeti dodatnom povećanju istih kao i poboljšanju kvaliteta života građana Laktaša, ali i drugih koji svoje zaposlenje pronađu u novim pogonima ove kompanije“, poručio je gradonačelnik Grada Laktaša Miroslav Bojić.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Završena izgradnja jedne od najvećih fabrika auto dijelova u BiH – Površina veća od 26.000 m2 u poslovnoj zoni u Laktašima

Kompanija Baupartner iz Lukavca završila je izgradnju poslovno-proizvodnog objekta za Mahle Electric Drives Bosnia koji…

21.09.2023 Vijesti

Proizvodi Ljekobilje iz Ljubinja uskoro na policama u Hrvatskoj

Proizvodi preduzeća Ljbilje iz Ljubinja koje se bavi proizvodnjom i distribucijom organskih proizvoda, a djeluje pod…

21.09.2023 Vijesti

Kompanije iz Njemačke, Austrije, UAE, Turske zainteresovane za ulaganja u RS – Kinezi žele svoju banku

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković na marginama prvog Invest foruma u Banjaluci, razgovarao je sa…

20.09.2023 Vijesti

Korak bliže izgradnji mega solarne elektrane na Sokocu – Investicija vrijedna oko 120 miliona evra

Skupština opštine Sokolac usvojila je u utorak odluku o zoning-planu područja posebne namjene “Solarne…

20.09.2023 Vijesti