Položen kamen temeljac “Iskra Tela L” u Laktašima

03.02.2023 Vijesti

Juče u gradu Laktaši, položen je kamen temeljac za novo postrojenje „Iskra Tela L“ d.o.o. Laktaši. Kamen temeljac položili su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Vlade Radovan Višković, ministar privrede i preduzetništva Vojin Mitrović, gradonačelnik Grada Laktaši Miroslav Bojić i vlasnik kompanije Dušan Šešok.

„Iskra“ d.o.o. Slovenija je kompanija koja je osnovana 1946. godine sa tradicijom dugom 76 godina u porizvodnji industrijske elektronike, energetike i telekomunikacione opreme. ISKRA Tela L d.o.o je u Laktašima osnovana 2007. godine kao kćerka firma matične firme „Iskra“ d.o.o. Slovenija i od tada posluje na teriotirji Grada Laktaši.

Trenutno se bavi porizvodnjnom industrijske elektronike, TV aneta, kondezatora i brizganjem termoplasta i duroplasta. ISKRA Tela L trenutno broji 100 zaposlenih i plan je da u svom vlastitom proizvodnom objektu u Mahovljanima, prošire proizvodnju i ukupno imaju 500 zaposlenih radnika.

„Gradu Laktaši je veliko zadovoljstvo kada međunarodne kompanije, kao što je Iskra, pokažu interes za širenje svojih privrednih aktivnosti u našem gradu, a naročito kada se investicija i realizuje.Prihodi koje ostvaruje privreda Laktaša su po glavi stanovnika najviši u Republici Srpskoj, a investicija kao što je ova će doprinjeti dodatnom povećanju istih kao i poboljšanju kvaliteta života građana Laktaša, ali i drugih koji svoje zaposlenje pronađu u novim pogonima ove kompanije“, poručio je gradonačelnik Grada Laktaša Miroslav Bojić.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Italijani u K. Dubici otvaraju pogon vrijedan 4,5 miliona maraka (VIDEO)

Nova investicija u Kozarskoj Dubici, vrijedna 4,5 miliona maraka. Italijanska kompanija “Ajron Prodakts”…

27.03.2023 Vijesti

Festival domaćih proizvoda i preduzetništva okupio 40 izlagača

Na Palama je danas održan Festival domaćih proizvoda, preduzetništva i folklora u organizaciji Poljoprivrednog…

27.03.2023 Vijesti

“Solarna revolucija” u opštini Sokolac

U opštini Sokolac u toku je prava solarna “revolucija”. Sa radom je počela prva mini elektrana. Kao pilot…

27.03.2023 Vijesti

U Banjaluci održana regionalna konferencija o preduzetništvu

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Željko Budimir…

27.03.2023 Vijesti