Položen kamen temeljac “Iskra Tela L” u Laktašima

03.02.2023 Vijesti

Juče u gradu Laktaši, položen je kamen temeljac za novo postrojenje „Iskra Tela L“ d.o.o. Laktaši. Kamen temeljac položili su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Vlade Radovan Višković, ministar privrede i preduzetništva Vojin Mitrović, gradonačelnik Grada Laktaši Miroslav Bojić i vlasnik kompanije Dušan Šešok.

„Iskra“ d.o.o. Slovenija je kompanija koja je osnovana 1946. godine sa tradicijom dugom 76 godina u porizvodnji industrijske elektronike, energetike i telekomunikacione opreme. ISKRA Tela L d.o.o je u Laktašima osnovana 2007. godine kao kćerka firma matične firme „Iskra“ d.o.o. Slovenija i od tada posluje na teriotirji Grada Laktaši.

Trenutno se bavi porizvodnjnom industrijske elektronike, TV aneta, kondezatora i brizganjem termoplasta i duroplasta. ISKRA Tela L trenutno broji 100 zaposlenih i plan je da u svom vlastitom proizvodnom objektu u Mahovljanima, prošire proizvodnju i ukupno imaju 500 zaposlenih radnika.

„Gradu Laktaši je veliko zadovoljstvo kada međunarodne kompanije, kao što je Iskra, pokažu interes za širenje svojih privrednih aktivnosti u našem gradu, a naročito kada se investicija i realizuje.Prihodi koje ostvaruje privreda Laktaša su po glavi stanovnika najviši u Republici Srpskoj, a investicija kao što je ova će doprinjeti dodatnom povećanju istih kao i poboljšanju kvaliteta života građana Laktaša, ali i drugih koji svoje zaposlenje pronađu u novim pogonima ove kompanije“, poručio je gradonačelnik Grada Laktaša Miroslav Bojić.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Počinje novi sistem fiskalizacije u Srpskoj

Poreska uprava Republike Srpske objavila je danas Javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne…

17.04.2024 Vijesti

Dodik: Srpska partner vrijedan pažnje, Kina to prepoznaje

Republika Srpska je partner vrijedan pažnje i to prepoznaje i Kina sa kojom je radila novu dobojsku bolnice i koja će…

17.04.2024 Vijesti

Sajam privrede u Mostaru: “Srbija će uvijek dati doprinos većoj i boljoj saradnji”

U Mostaru je počeo 25. Međunarodni sajam privrede. Uz predsjednike Srpske i Srbije Milorad Dodik i Aleksandar Vučić,…

16.04.2024 Vijesti

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering d.o.o. podnijelo Gradskoj upravi Laktaši zahtjev za…

16.04.2024 Vijesti