Povjerioci dali zeleno svjetlo za prodaju „Šećerane“ za tri miliona KM

23.12.2020 Vijesti
Šećerana Bijeljina

Odbor povjerilaca bijeljinske „Šećerane“ dao je pozitivno mišljenje o ponudi firme „NSG rent“ iz Zvornika da za tri miliona maraka kupi imovinu te fabrike šećera, potvrđeno je za portal CAPITAL.
galens

Na ponovljeni oglas za prodaju imovine stečajnog dužnika „Fabrika šećera Bijeljina“ javio se samo jedan kupac i to firma „NSG rent“ iz Zvornika. Ovo je 16 put da se pokušava prodaja „Šećerane“, a svi dosadašnji pokušaji bili su bez rezultata.

„Ta firma je ponudila tri miliona maraka za imovinu fabrike i Odbor povjerilaca je danas dao pozitivno mišljenje te zatražio da stečajni sudija sazove Skupštinu povjerilaca „Šećerane“ koja će dati konačan stav o ponudi“, rekao je stečajni upravnik Nebojša Matić.

Ova firma bila je i ranije zainteresovana i nudila je takođe tri miliona maraka za imovinu „Šećerane“, pisao je CAPITAL.

Firma „NSG rent“ je osnovana ove godine, a njen direktor je Bojan Galić. On je bio i zastupnik firme „RS Galens Invest“, koja je ogranak istoimene firme iz Novog Sada i koja na Jahorini gradi luksuzni hotel.

Sa druge strane, većinu u Skupštini povjerilaca „Šećerane“ ima Gordan Pavlović, odnosno njegova kompanija „Pavgord“ koja sa firmom „Galens“ ima veoma uspješnu saradnju.

Zajedno su kupili „Pavlović banku“ koja je kasnije preimenovana u „Našu banku“, a izgradnja hotela na Jahorini je takođe zajednički projekat te dvije kompanije.

„Pavgord“ je otkupio 63 odsto potraživanja „Šećerane“, što ga je koštalo oko deset miliona maraka, a time je dobio prevlast u Skupštini povjerilaca, koja je nakon prodaje potraživanja sa 132 spala na 21 člana.

“Fabrika šećera Bijeljina” u stečaju je od 2015. godine, a njena imovina je bezuspješno prodavana, prvo po cijeni od deset miliona maraka, a kasnije po nešto nižoj.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Skoko: Proizvedeno 360.000 megavat-časova, remont u junu

Rudnik i termoelektrana “Gacko” u prvom kvartalu proizvela je ukupno 360.180 megavat-časova električne…

11.04.2024 Vijesti

Vrijednost proizvodnje ratarskih i povrtarskih kultura iznad milijardu KM

Ukupna proizvodnja najvažnijih ratarskih i povrtarskih kultura u proljećnoj sjetvi u Republici Srpskoj zasnovaće se…

11.04.2024 Vijesti

Višković obišao fabriku Jelšingrad u Gradišci: Povoljni uslovi privređivanja

Premijer Republike Srpske Radovan Višković obišao je danas proizvodne pogone italijanske grupacije PMP Јelšingrad u…

10.04.2024 Vijesti

Hercegovački poljoprivrednici zainteresovani za mađarsku opremu

Fondacija za održivi razvoj “Progresus” u Trebinju je potpisala ugovore sa oko 40 poljoprivednika sa…

10.04.2024 Vijesti