Pregovori u toku: Moguće otvaranje “Krajiške kuće” u Beču

04.01.2022 Vijesti

Poslije Beograda “Krajiška kuća” bi mogla da otvori vrata i u Beču.

Tako će se proizvodi iz banjalučke regije poput rakije, vina, suhomesnatih proizvoda, sireva, meda, domaćih preparata za imunitet, prirodnih sokova, likera, džemova, kompota, čajeva, kao i kozmetičkih preparata na prirodnoj bazi, naći i na policama u regionu, a možda i šire, prenosi Srpskainfo.

Za realizaciju projekta “Krajiška kuća” je zadužen Centar za razvoj poljoprivrede i sela iz kojeg poručuju da je njihov cilj da se ovaj uspješni projekat nakon Banjaluke i Trebinja proširi i na druge gradove.

Već duže vrijeme se priča kako je sljedeći cilj „Krajiške kuće“ otvaranje poslovnice u Beogradu. Direktor ovog Centra Draško Ilić je potvrdio da on očekuje da će to biti realizovano u prvoj polovini ove godine. Kaže da su do sada ostvareni brojni preduslovi kako bi se prešlo sa riječi na djelo.

– Naše prethodne aktivnosti su išle u tom pravcu da s Beogradom uspostavimo komunikaciju i da zatražimo njihovu saglasnost za otvaranje „Krajiške kuće“, što je prihvaćeno. Nakon toga su resorni ministri iz RS i Srbije potpisali okvirni sporazum, koji otvara mogućnost da naši proizvodi izađu na tržište Srbije. Sada nam ostaje odlazak u Beograd, kako bi obezbijedili partnera koji će tamo obavljati poslove rukovođenja „Krajiškom kućom“, ali isto tako i da dobijemo poslovni prostor od Grada Beograda. Nakon toga ide uređenje prostora, kako bi on imao izgled u skladu s brendom „Krajiške kuće“ – rekao je Ilić i dodao kako očekuje da će cjelokupni posao biti realizovan u prvoj polovini ove godine.

Napomenuo je da Beograd nije jedini grad u Srbiji u kojem ova gradska organizacija želi da otvori „Krajišku kuću“.

– Drugo pismo namjere je otišlo u Novi Sad. Očekujemo da nakon Beograda uspostavimo komunikaciju i sa ovim gradom, kako bi krenuli s realizacijom projekta – naveo je on.

Naglasio je da planiraju da ovaj brend prošire i na zemlje EU.

– Preko Predstavništva RS u Beču uspostavili smo kontakt i poslali smo spisak naših proizvoda, kako bi od Privredne komore Austrije i od njihovog resornog ministarstva dobili saglasnost na proizvode koji bi mogli da se prodaju u Austriji. Isto tako, tražili smo informacije o standardima koje trebamo zadovoljiti, kako bi se u toj državi mogli baviti tom djelatnosti. Taj posao je u toku i mi očekujemo odgovor našeg predstavništva. Nakon toga idu ostale aktivnosti – pronalazak partnera u Beču i lokacije na kojoj bi mogli otvoriti „Krajišku kuću“ – kazao je on.

Napomenuo je da Beograd nije jedini grad u Srbiji u kojem ova gradska organizacija želi da otvori „Krajišu kuću“.

– Drugo pismo namjere je otišlo u Novi Sad. Očekujemo da nakon Beograda uspostavimo komunikaciju i sa ovim gradom, kako bi krenuli s realizacijom projekta – naveo je on.

Saradnja sa kompanijom Nestro petrol
Draško Ilić je otkrio da Centar za razvoj poljoprivrede i sela pregovara s kompanijom „Nestro petrol“.

– Želimo da na njihovim benzinskim pumpama postavimo brendirane police „Krajiške kuće“, na kojima bi se našli naši proizvodi. To bi pružilo mogućnost svima koji dolaze na ove benzinske pumpe da kupe naše proizvode – rekao je Ilić.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Arapi žele graditi fabriku u BiH

Al Falah Group (AFI) sa sjedištem u Dubajiu (Ujedinjeni Arapski Emirati), a koje sa bavi proizvodnjom pakovanja za…

28.02.2024 Vijesti

Dodik: Srpska namjerava da uvećava količine uvoza ruskog gasa

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srpska namjerava da uvećava količine uvoza ruskog gasa.…

27.02.2024 Vijesti

Bankarski sektor Srpske likvidan i profitabilan

Bankarski sektor Republike Srpske je, prema preliminarnim podacima na dan 31. decembra prošle godine, stabilan,…

27.02.2024 Vijesti

Minić: Za izgradnju nove mljekare u Prnjavoru pola miliona KM

Vlada Republike Srpske planira da izdvoji pola miliona KM za izgradnju nove mljekare u Prnjavoru, izjavio je ministar…

27.02.2024 Vijesti