Premijer Srpske sa predstavnicima “Etmaksa”: podrška projektima solarnih panela

09.02.2024 Vijesti

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je projekat solarnih panela za stanovništvo u Srpskoj od velikog interesa za Republiku i da će dobiti podršku Vlade, ali da je neophodno projekat učiniti transparentnim i dostupnim svakom građaninu u svakom dijelu Srpske koji iskaže zainteresovanost za proizvodnju i snabdijevanje električnom energijom na ovaj način.

Višković je istakao da je u vezi s pitanjem realizacije ovakvog projekata neophodno obezbijediti tehničke uslove te učiniti transparentnim sve informacije potrebne stanovništvu, među kojima su, primjera radi, s kim se potpisuju ugovori, koje količine, po kojoj cijeni, održavanje, servisiranje…

“Projekat je od izuzetne važnosti za građane Republike Srpske i svi treba da imaju jasne informacije”, rekao je Višković u razgovoru sa predstavnicima preduzeća “Etmaks” Banjaluka i njihovim partnerima predstavnicima kompanija “Fronius” i “Kjusels”, u čijoj je organizaciji u Banjaluci u toku “Balkan Solar Summit”.

Višković je, kako prenosi Srna, ukazao na potrebu da je, osim obezbijeđenih tehničkih uslova, transparentnosti ugovora cijena i svega što građane treba i može interesovati u vezi s pitanjem projekta, neophodno uraditi detaljnu analizu prirodnih raspoloživih potencijala i karakteristika određenih područja u Republici Srpskoj.

Generalni direktor “Etmaksa” Siniša Maksimović istakao je da je riječ o kompaniji koja želi da ulaže i da se razvija u svojoj zemlji, sa domaćim ljudskim resursima, inženjerima, i da su do sada kroz realizaciju projekata pokazali stručnost i znanje, što im je obezbijedilo prepoznatljivost u regionu.

Maksimović je istakao da u kompaniji “Etmaks” mnogo truda, stručnog i operativnog znanja, zajedno sa partnerima, ulažu u razvoj ovog projekata i da kompanija ima cilj i viziju da realizuje razvojne projekte za dobrobit građana i Republike Srpske.

“U saradnji sa partnerima, maksimalno se analizira te razrađuje dio po dio projekta kako bi sve bilo na zavidnom tehničkom i operativnom nivou prilikom primjene solarnih panela na objektima građana”, rekao je Maksimović.

On je najavio da će u skorije vrijeme na nekoliko objekata započeti realizacija projekta kako bi se stekao uvid u važnost i kompleksnost projekata solarnih panela i postale jasnije njegove koristi i razvojne šanse.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Arapi žele graditi fabriku u BiH

Al Falah Group (AFI) sa sjedištem u Dubajiu (Ujedinjeni Arapski Emirati), a koje sa bavi proizvodnjom pakovanja za…

28.02.2024 Vijesti

Dodik: Srpska namjerava da uvećava količine uvoza ruskog gasa

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srpska namjerava da uvećava količine uvoza ruskog gasa.…

27.02.2024 Vijesti

Bankarski sektor Srpske likvidan i profitabilan

Bankarski sektor Republike Srpske je, prema preliminarnim podacima na dan 31. decembra prošle godine, stabilan,…

27.02.2024 Vijesti

Minić: Za izgradnju nove mljekare u Prnjavoru pola miliona KM

Vlada Republike Srpske planira da izdvoji pola miliona KM za izgradnju nove mljekare u Prnjavoru, izjavio je ministar…

27.02.2024 Vijesti