Proizvodi Ljekobilje iz Ljubinja uskoro na policama u Hrvatskoj

21.09.2023 Vijesti

Proizvodi preduzeća Ljbilje iz Ljubinja koje se bavi proizvodnjom i distribucijom organskih proizvoda, a djeluje pod brendom Ljekobilje, uskoro će se naći na tržištu Hrvatske, odnosno EU, u više od 170 prodajnih mjesta svjetski poznatog trgovačkog lanca DM, rekao je Srni direktor preduzeća Ljbilje Mihajlo Vujović.

Vujović je istakao da će u DM prodavnicama u Hrvatskoj u prodaji biti oko 15 najznačajnijih proizvoda Ljekobilja, uključujući čajeve i određeni broj kozmetičkih proizvoda.

– Proizvodi koji su prošli provjeru kvaliteta i zadovoljili standarde za probirljivo tržište EU uskoro će se naći i na policama više od 170 prodajnih mjesta ovoga svjetski poznatog lanca i to pod novim brendom. Domaćini nam za sada nisu htjeli otkriti naziv brenda pod kojim će proizvodi da budu prodavani u Hrvatskoj – rekao je Vujović.

On je naveo da Ljbilje ima sertifikate Organske kontrole i ISO 22716/GMP koji su prepoznatljivi na cjelokupnom tržištu EU i izrazio nadu da će putem hrvatskog tržišta znatno proširiti svoju prodaju.

Prema njegovim riječima, preduzeće Ljbilje, koje djeluje pod brendom Ljekobilje, je jedno od rijetkih preduzeća u regionu koje ima zaokruženu preradu ljekovitog bilja i proizvodnju više od 250 proizvoda čajeva i kozmetike.

Vujović je naveo da u svojim plastenicima i na plantažama u Ljubinju uzgajaju više od dvadeset biljnih vrsta, a osim toga, oko 30 odsto bilja otkupljuju od stanovništva koje ga vrijedno skuplja na hercegovačkim brdima.

– Hercegovačko ljekovito bilje se prerađuje u pogonima Ljekobilja u Ljubinju i Bileći kako bi se stavilo u funkciju zdravlja i ljepote. Svoje proizvode prodajemo, osim na tržištu Republike Srpske i BiH, i u Crnu Goru, Njemačku, Kanadu i druge zemlje – rekao je Vujović.

On je dodao da firma ima i svoju kćerku firmu Ljekobilje – Hercegovina u Beogradu posredstvom kojeg plasira proizvode u Srbiji.

– Odnedavno se otvorilo i široko tržište Rusije, na koje za sada prodajemo čajeve i hidrolate, ali se uskoro očekuje plasman i ostalih proizvoda – rekao je Vujović.

On je istakao da je, shvatajući značaj uzgoja ljekovitog bilja u Crnoj Gori i BiH, sve veća potražnja za sadnim materijalom koje Ljekobilje u velikim količinama proizvodi i nudi tržištu.

Radio Trebinje

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

U gazdinstvu “Starčević” kod Doboja otvoren najmoderniji plastenički sistem

U Doboju se realizuje pionirski projekat pametnih plastenika uz pomoć kineske tehnologije, prvi ove vrste u Republici…

01.12.2023 Vijesti

Višković: Mađarska će nastaviti raditi tri projekta sa Srpskom, uskoro zajednički ekonomski forum 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sastao se danas u Budimpešti sa ministrom ekonomskog razvoja ove…

30.11.2023 Vijesti

Dodik: Јavne finansije Srpske su uravnotežene

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su javne finansije Srpske uravnotežene i da je ukupan dug…

30.11.2023 Vijesti

Dodik: Iskoristiti šansu koja se otvara sa kineskim kompanijama

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da razvojnu šansu koja se otvara saradnjom s kineskim kompanijama…

28.11.2023 Vijesti