Proizvodi Rafinerije ulja Modriča na sajmu u Egiptu

16.02.2022 Vijesti

Rafinerija ulja Modriča predstavila je asortiman svojih proizvoda na jednoj od najvećih sajamskih manifestacija na području sjeverne Afrike.

EGYPS 2022 se održava petu godinu zaredom u glavnom gradu Egipta, a ove godine od 14. do 16. februara okuplja preko 450 izlagača iz cijelog svijeta.

Na štandu Rafinerije ulja Modriča u Hali 2, predstavljaju se poznati brendovi kao što su motorna ulja OPTIMA i MAXIMA, ali i specijalna industrijska ulja proizvedena prema posebnim recepturama, prilagođena za afričko tržište. Egipat predstavlja drugu etapu ekspanzije distributivne mreže na ovom tržištu, s obzirom da su ulja i maziva RU Modriča već prisutna na području Libije od aprila prošle godine.

“Kreirali smo posebnu grupu proizvoda prilagođenu uslovima tržišta, a uz kvalitet iza kog stoji više od 60 godina tradicije i sertifikati (tzv. approval-i) vodećih svjetskih proizvođača automobila, uspjeh je bio zagarantovan. Već je isporučena značajna količina proizvoda, i sa ponosom konstatujemo da nismo imali nijednu primjedbu na kvalitet. Tržište sjeverne Afrike je dio znatno šire strategije globalizacije i internacionalizacije našeg brenda. Konkretno, pored Libije, već sada pripremamo isporuke i za Gruziju, Vijetnam i industrijska postrojenja u Sibiru”, rekao je Aleksandar Ivanković, komercijalni direktor OPTIMA Grupe.

On je dodao da je u zadnje dvije godine povećan obim prisustva sa 16 na 21 međunarodno tržište, te da je cilj da do 2023. godine Rafinerija proširi distributersku mrežu na ukupno 27 tržišta.

(Nezavisne)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Skoko: Proizvedeno 360.000 megavat-časova, remont u junu

Rudnik i termoelektrana “Gacko” u prvom kvartalu proizvela je ukupno 360.180 megavat-časova električne…

11.04.2024 Vijesti

Vrijednost proizvodnje ratarskih i povrtarskih kultura iznad milijardu KM

Ukupna proizvodnja najvažnijih ratarskih i povrtarskih kultura u proljećnoj sjetvi u Republici Srpskoj zasnovaće se…

11.04.2024 Vijesti

Višković obišao fabriku Jelšingrad u Gradišci: Povoljni uslovi privređivanja

Premijer Republike Srpske Radovan Višković obišao je danas proizvodne pogone italijanske grupacije PMP Јelšingrad u…

10.04.2024 Vijesti

Hercegovački poljoprivrednici zainteresovani za mađarsku opremu

Fondacija za održivi razvoj “Progresus” u Trebinju je potpisala ugovore sa oko 40 poljoprivednika sa…

10.04.2024 Vijesti