Rafinerija ulja Modriča na sajmu Automehanika u Istanbulu

13.06.2023 Vijesti

Optima grupa i Rafinerija ulja Modriča nastavljaju tradiciju predstavljanja svog asortimana na međunarodnim sajmovima. Ovaj put sa svojim novim proizvodima predstavili su se na sajmu Automehanika u Istanbulu, saopšteno je iz Optima grupe.

Sajam se ove godine održavao od 08. do 11. juna i jedan je od najvažnijih sajmova u svijetu iz oblasti autoindustrije.

Na štandu RU Modriča, pored već prepoznatljivih brendova Optima i Maksima po prvi put predstavljena su i premium ulja koja su proizvedena po posljednjim svjetskim standardima iz oblasti autoindustrije, dokazujući još jednom da razvojni tim iz Rafinerija ulja Modriča ima znanje i kapacitete da proizvede potpuno 100 odsto sintetičko motorno ulje – Optima Premium, navodi se u saopštenju.

Aleksandar Ivanković, komercijalni direktor istakao je da nakon uspješnih sajmova u Kairu i Frankfurtu, sajam Automehanike u Istanbulu predstavlja veliki događaj za našu grupaciju.

– Rafinerija ulja Modriča znatno je promijenila pristup u poslovanju, razvoju proizvoda, prodaji u proteklih nekoliko godina, a što je navažnije, to je dovelo do dobrih poslovnih rezultata. U protekle tri godine rast prodaje proizvoda iz Rafinerije ulja Modriča iznosi 37 odsto. Ukoliko uspijemo da ostvarimo poslovni plan ove godine onda bi ukupni rast u periodu u protekle tri godine bio gotovo 50 odsto, što je zaista veliki uspjeh – naglasio je Ivanković.

Ivanković je dodao da “nije suština samo u rastu prodaje, već i u njegovoj strukturi”.

– Poenta je da smo značajno promijenili pristup tržištu i prodajemo sve više proizvoda namijenjenih novim vozilima. Primjera radi, u proteklih 12 mjeseci predstavnici Rafinerije ulja Modriča i Optima Grupe predstvaljali su našu kompaniju na više međunarodnih sajmova, kao što su Kairo, Frankfurt, Moskva i sad smo prisutni Istanbulu. Sajam u Istambulu je zaista specifičan, to je hab svjetske trgovine i u suštini svi vodeći proizvođači, distributeri, kupci i oni koji najvše znaju o ovoj našoj branši su prisutni. Mi smo ovdje sa razvojnim timom, ideja nam je da ispratimo na koji način se ponaša konkurencija, na osnovu čega bi zauzeli vektor našeg daljeg razvoja u proizvodnji i prodaji – naveo je Ivanković.

Ivanković je rekao da su “samim prisustvom na ovim velikim sajmovima uvidjeli proizvodnu snagu i kvalitet svojih proizvoda u odnosu na vodeće svjetske proizvođače i njihove brendove”.

– Dosta toga smo naučili, zaključili i korigovali, te smo donijeli odluku o proizvodnju super premium segmenta motornih ulja gradacija 0W-20, 0W-30, 0W-40, te ulja 0W-20 ЈC kao četvrtu vrstu proizvoda namijenju za japanska vozila i Azijsko tržište automobila. Koliko god ovo bilo teško sa tehničko-tehnološkog i komercijalnog aspekta, rukovodstvo RUM zajedno sa zaposlenima i poslovnim partnerima uspješno je plasiralo ove premium proizvode na svjetsko tržište. Već u mjesecu junu imali smo prve velike isporuke premium proizvoda na inostrano tržište, a samim tim Rafineriju ulja Modriča svrstava rame uz rame sa vodećim svjetskim brendovima iz premium segmenta motornih ulja. Tako sigurno postajemo međunarodno priznat i prepoznatljiv brend – rekao je Ivanković.

Rafinerija ulja Modriča posjeduje tehničko-tehnološke kapacitete, visoko stručne zaposlene, licence i approvele svjetskih proizvođača automobila, što je potvrda da je već 70 godina na pravom putu inovacija i razvoja, navodi se u saopštenju.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Farma muznih krava porodice Lakić – primjer uspjeha u proizvodnji mlijeka (VIDEO)

Farma muznih krava porodice Lakić iz semberskog sela Batković primjer je kako se vrijednim radom, dobrom genetikom i…

26.02.2024 Vijesti

Privreda Srpske uspješno se predstavila na sajmu u Beogradu (VIDEO)

Turistička privreda Republike Srpske uspješno se predstavila na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji je…

26.02.2024 Vijesti

Posluju samostalni preduzetnici, obezbijeđeni i podsticaji

U Republici Srpskoj u oblasti zanatstva uglavnom posluju subjekti registrovani u formi samostalnog preduzetnika, te im…

26.02.2024 Vijesti

Čubrilović: Prva varijanta izgradnje brzog puta oko 1,3 milijarde evra

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas u Zvorniku da je procijenjena ukupna…

22.02.2024 Vijesti