Razgovarano o izgradnji gondole od Perućca do Mitrovca na Tari

14.04.2021 Vijesti

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić razgovarao je danas sa predstavnicima opštine i turističke organizacije Bajina Bašta o izgradnji gondole od Perućca do Mitrovca na Tari.

Ljevnajić je rekao da sa opštinom Bajina Bašta postoje zajedničke ideje, te da ih rukovodstvo Olimpijskog centra podržava.

“Izgradnjom gondole zaokružili bismo ‘čarobni prsten’ koji bi išao od Višegrada do Bajine Bašte, pa dalje sa Bajine Bašte na Taru, te sa Tare do Zlatibora i preko Mokre gore”, objasnio je Ljevnaić i podsjetio da Olimpijski centar “Jahorina” uskoro preuzima upravljanje Adrićgradom, te da je u toku faza planiranja.

“Cilj nam je da gosti, koji dođu na Jahorinu, na Zlatibor i borave po sedam dana, bar dva dana borave i u toj regiji. Najprije mislim na Andrićgrad, Višegrad, Bajinu Baštu”, rekao je Ljevnaić.

On je naglasio da je namjera napraviti jednu potpuno novu turističku regiju.

“U taj dio Jugoslavije, u posljednjih 50 godina najmanje se ulagalo i to je naša najveća prednost jer je netaknuta priroda. To je biser Evrope”, poručio je Ljevnaić.

Ljevnaić kaže da se energijom, kojom je i Jahorina zaživjela, može napraviti jedna velika evropska atrakcija.

On ističe da je odluka da Andrićgrad bude dodijeljen na upravljanje Olimpijskom centru novi izazov koji će sa postojećom energijom biti realizovan i koji će spojiti Republiku Srpsku i Srbiju turističkim projektima.

Pomoćnik predsjednika opštine Bajina Bašta za turizam, sport i omladinu Milenko Ordagić zahvalio je Ljevnaiću za inicijativu da i ova opština bude uključena u projekat.

“Pored Gondole, to je jedna šira turistička priča. Zaista smo počastvovani pozivom i nadamo se da ćemo uspjeti to da i realizujemo”, rekao je Ordagić.

On je rekao da je turizam u Bajinoj Bašti inače mnogo zastupljen kako na Tari, jezeru Perućac, tako i na rijeci Drini, gdje se održava i mnogo manifestacija.

Siniša Spasojević iz Turističke organizacije “Tara” izrazio je zadovoljstvo inicijativom za izgradnju gondole od Perućca do Mitrovca.

“Na neki način stavlja se fokus na srednje Podrinje i taj dio koji je nama turistički najzanimljiviji. Da u skorije vrijeme na drugoj strani imamo Andrićgrad i Višegrad, da taj čarobni turistički prsten zaokružimo”, rekao je Spasojević.

(Srna)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Kinezi zainteresovani za izgradnju vjetroelektrana u Republici Srpskoj

Ambasador BiH u Kini Siniša Berjan i predstavnici kineskih kompanija Zhongbo group i GAEA boravili su u radnoj posjeti…

13.06.2024 Vijesti

Košarac: Važna primjena čiste energije u regionima zimskih turističkih destinacija

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac ukazao je danas na značaj primjene čiste energije u…

12.06.2024 Vijesti

Mermer-kop iz Čelinca proširuje kamenolom Zeleni vir za eksploataciju novih količina serpentinita

Preduzeće Mermer-kop iz Čelinca podnijelo je Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS…

11.06.2024 Vijesti

Privredna komora Srpske osnovala Centar za digitalnu transformaciju

Privredna komora Republike Srpske osnovala je Centar za digitalnu transformaciju, radi podizanja nivoa konkurentnosti i…

11.06.2024 Vijesti