Razgovarano o izgradnji gondole od Perućca do Mitrovca na Tari

14.04.2021 Vijesti

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić razgovarao je danas sa predstavnicima opštine i turističke organizacije Bajina Bašta o izgradnji gondole od Perućca do Mitrovca na Tari.

Ljevnajić je rekao da sa opštinom Bajina Bašta postoje zajedničke ideje, te da ih rukovodstvo Olimpijskog centra podržava.

“Izgradnjom gondole zaokružili bismo ‘čarobni prsten’ koji bi išao od Višegrada do Bajine Bašte, pa dalje sa Bajine Bašte na Taru, te sa Tare do Zlatibora i preko Mokre gore”, objasnio je Ljevnaić i podsjetio da Olimpijski centar “Jahorina” uskoro preuzima upravljanje Adrićgradom, te da je u toku faza planiranja.

“Cilj nam je da gosti, koji dođu na Jahorinu, na Zlatibor i borave po sedam dana, bar dva dana borave i u toj regiji. Najprije mislim na Andrićgrad, Višegrad, Bajinu Baštu”, rekao je Ljevnaić.

On je naglasio da je namjera napraviti jednu potpuno novu turističku regiju.

“U taj dio Jugoslavije, u posljednjih 50 godina najmanje se ulagalo i to je naša najveća prednost jer je netaknuta priroda. To je biser Evrope”, poručio je Ljevnaić.

Ljevnaić kaže da se energijom, kojom je i Jahorina zaživjela, može napraviti jedna velika evropska atrakcija.

On ističe da je odluka da Andrićgrad bude dodijeljen na upravljanje Olimpijskom centru novi izazov koji će sa postojećom energijom biti realizovan i koji će spojiti Republiku Srpsku i Srbiju turističkim projektima.

Pomoćnik predsjednika opštine Bajina Bašta za turizam, sport i omladinu Milenko Ordagić zahvalio je Ljevnaiću za inicijativu da i ova opština bude uključena u projekat.

“Pored Gondole, to je jedna šira turistička priča. Zaista smo počastvovani pozivom i nadamo se da ćemo uspjeti to da i realizujemo”, rekao je Ordagić.

On je rekao da je turizam u Bajinoj Bašti inače mnogo zastupljen kako na Tari, jezeru Perućac, tako i na rijeci Drini, gdje se održava i mnogo manifestacija.

Siniša Spasojević iz Turističke organizacije “Tara” izrazio je zadovoljstvo inicijativom za izgradnju gondole od Perućca do Mitrovca.

“Na neki način stavlja se fokus na srednje Podrinje i taj dio koji je nama turistički najzanimljiviji. Da u skorije vrijeme na drugoj strani imamo Andrićgrad i Višegrad, da taj čarobni turistički prsten zaokružimo”, rekao je Spasojević.

(Srna)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Derventski “Unis” ponovo pokreće proizvodnju

Nakon višegodišnjeg zastoja u radu i provedenog stečaja, proizvodnja u Fabrici cijevi “Unis” iz Dervente ove…

28.09.2023 Vijesti

Najviše turista u Srpsku stiglo iz Turske

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, Republiku Srpsku je u avgustu posjetilo 31.530 stranih turista, među…

28.09.2023 Vijesti

Elektrana u Sokocu dobila saglasnost Elektroprenosa BiH

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je da ga je kompanija Ener stejt obavijestila da je otkupila…

28.09.2023 Vijesti

Višković: Srpska nudi dobre uslove za investiranje

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Banjaluci da Srpska nudi izuzetno dobre uslove…

27.09.2023 Vijesti