Razgovarano o izgradnji gondole od Perućca do Mitrovca na Tari

14.04.2021 Vijesti

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić razgovarao je danas sa predstavnicima opštine i turističke organizacije Bajina Bašta o izgradnji gondole od Perućca do Mitrovca na Tari.

Ljevnajić je rekao da sa opštinom Bajina Bašta postoje zajedničke ideje, te da ih rukovodstvo Olimpijskog centra podržava.

“Izgradnjom gondole zaokružili bismo ‘čarobni prsten’ koji bi išao od Višegrada do Bajine Bašte, pa dalje sa Bajine Bašte na Taru, te sa Tare do Zlatibora i preko Mokre gore”, objasnio je Ljevnaić i podsjetio da Olimpijski centar “Jahorina” uskoro preuzima upravljanje Adrićgradom, te da je u toku faza planiranja.

“Cilj nam je da gosti, koji dođu na Jahorinu, na Zlatibor i borave po sedam dana, bar dva dana borave i u toj regiji. Najprije mislim na Andrićgrad, Višegrad, Bajinu Baštu”, rekao je Ljevnaić.

On je naglasio da je namjera napraviti jednu potpuno novu turističku regiju.

“U taj dio Jugoslavije, u posljednjih 50 godina najmanje se ulagalo i to je naša najveća prednost jer je netaknuta priroda. To je biser Evrope”, poručio je Ljevnaić.

Ljevnaić kaže da se energijom, kojom je i Jahorina zaživjela, može napraviti jedna velika evropska atrakcija.

On ističe da je odluka da Andrićgrad bude dodijeljen na upravljanje Olimpijskom centru novi izazov koji će sa postojećom energijom biti realizovan i koji će spojiti Republiku Srpsku i Srbiju turističkim projektima.

Pomoćnik predsjednika opštine Bajina Bašta za turizam, sport i omladinu Milenko Ordagić zahvalio je Ljevnaiću za inicijativu da i ova opština bude uključena u projekat.

“Pored Gondole, to je jedna šira turistička priča. Zaista smo počastvovani pozivom i nadamo se da ćemo uspjeti to da i realizujemo”, rekao je Ordagić.

On je rekao da je turizam u Bajinoj Bašti inače mnogo zastupljen kako na Tari, jezeru Perućac, tako i na rijeci Drini, gdje se održava i mnogo manifestacija.

Siniša Spasojević iz Turističke organizacije “Tara” izrazio je zadovoljstvo inicijativom za izgradnju gondole od Perućca do Mitrovca.

“Na neki način stavlja se fokus na srednje Podrinje i taj dio koji je nama turistički najzanimljiviji. Da u skorije vrijeme na drugoj strani imamo Andrićgrad i Višegrad, da taj čarobni turistički prsten zaokružimo”, rekao je Spasojević.

(Srna)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Kineska korporacija gradiće put Foča-Šćepan Polje

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i generalni direktor Kineske korporacije za puteve i mostove…

01.03.2024 Vijesti

Šulić: Trenutne investicije na Jahorini vrijedne više od 3 mlrd KM

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić smatra da Pravobranilaštvu BiH, Kristijanu Šmitu i svima…

01.03.2024 Vijesti

Grad Trebinje ponovo nosilac epiteta turističkog mjesta

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske proglasio je Trebinje u postupku petogodišnje revizije turističkim…

01.03.2024 Vijesti

Ministarstvo poljoprivrede: Kontinuirano se vrši isplata podsticaja

Vlada Republike Srpske kontinuirano vrši permanentnu isplatu podsticaja poljoprivrednicima Republike Srpske, istakli su…

01.03.2024 Vijesti