“Samit energetike Trebinje 2022” okuplja stručnjake iz regiona

25.02.2022 Vijesti

“Samit energetike Trebinje 2022” biće održan od 16. do 18. marta, a okupiće gotovo sve regionalne resorne ministre, kao i predstavnike najznačajnijih kompanija iz energetskog sektora regiona, što će biti i idealno mjesto za ostvarivanje novih poslovnih partnerstava i prezentacije proizvoda i dostignuća, najavili su organizatori.

Organizatori Samita – “Elektroprivreda Republike Srpske”, Grad Trebinje i trebinjsko preduzeće “Set” u saopštenju navode da će na panelima učestvovati oko 70 vodećih stručnjaka iz zemlje i regiona, a samit će se održati u Kulturnom centru Trebinje.

Učesnici panela na trećem “Samitu energetike Trebinje 2022” trebalo bi da budu ministar energetike i rudarstva Srbije Zorana Mihajlović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac, ministar transporta i komunikacija Sjeverne Makedonije Blagoj Bocvarski, ministar rudarstva i energetike Republike Srpske Petar Đokić i ministar energije, rudarstva Federacije BiH Nermin DŽindić.

Ministri će govoriti na prvom panelu – “Dekarbonizacija energetskog sektora zapadnog Balkana”, a osim njih učestvovaće i direktor Sekretarijata energetske zajednice Evropske unije Artur Lorkovski, rezidentni predstavnik UNDP-a u BiH Stelijana Nedera i direktor kancelarije EBRD-a za BiH Manuela Naesle.

Teme samita biće i uloga elektroprivreda u tranziciji energetskog sektora u regionu i razvoj gasovodne infrastrukture, a na panelima će biti riječi i o poremećaju cijena električne energije, izazovima liberalizacije tržišta ove energije, energiji iz obnovljivih izvora i energetskoj efikasnosti, uspostavljanju obaveznih rezervi nafte i naftnih derivata…

Pokrovitelji trodnevnog samita su Vlada Srpske, Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara i “Elektroprivreda Crne Gore”.

(Srna)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Proizvodi TRB predstavljeni na sajmu u Parizu

Kompanija Tehnički remont Bratunac predstavila je svoje proizvode na Sajmu namjenske industrije u Parizu na kojem su…

21.06.2024 Vijesti

Vidović: Zajednički izlazak Srpske i Srbije na međunarodna tržišta je dobra stvar

Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je da je zajednički izlazak Srpske i Srbije na…

21.06.2024 Vijesti

Ozvaničen početak radova na gasovodu Pale-Jahorina

Na Jahorini je ozvaničen početak radova na distributivnom gasovodu Pale – Jahorina, jednom od najznačajnijih…

20.06.2024 Vijesti

Čubrilović sa rukovodstvom Austrijskih željeznica o uspostavljanju saradnje

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović sa saradnicima i generalni direktor…

20.06.2024 Vijesti