“Samit energetike Trebinje 2022” okuplja stručnjake iz regiona

25.02.2022 Vijesti

“Samit energetike Trebinje 2022” biće održan od 16. do 18. marta, a okupiće gotovo sve regionalne resorne ministre, kao i predstavnike najznačajnijih kompanija iz energetskog sektora regiona, što će biti i idealno mjesto za ostvarivanje novih poslovnih partnerstava i prezentacije proizvoda i dostignuća, najavili su organizatori.

Organizatori Samita – “Elektroprivreda Republike Srpske”, Grad Trebinje i trebinjsko preduzeće “Set” u saopštenju navode da će na panelima učestvovati oko 70 vodećih stručnjaka iz zemlje i regiona, a samit će se održati u Kulturnom centru Trebinje.

Učesnici panela na trećem “Samitu energetike Trebinje 2022” trebalo bi da budu ministar energetike i rudarstva Srbije Zorana Mihajlović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac, ministar transporta i komunikacija Sjeverne Makedonije Blagoj Bocvarski, ministar rudarstva i energetike Republike Srpske Petar Đokić i ministar energije, rudarstva Federacije BiH Nermin DŽindić.

Ministri će govoriti na prvom panelu – “Dekarbonizacija energetskog sektora zapadnog Balkana”, a osim njih učestvovaće i direktor Sekretarijata energetske zajednice Evropske unije Artur Lorkovski, rezidentni predstavnik UNDP-a u BiH Stelijana Nedera i direktor kancelarije EBRD-a za BiH Manuela Naesle.

Teme samita biće i uloga elektroprivreda u tranziciji energetskog sektora u regionu i razvoj gasovodne infrastrukture, a na panelima će biti riječi i o poremećaju cijena električne energije, izazovima liberalizacije tržišta ove energije, energiji iz obnovljivih izvora i energetskoj efikasnosti, uspostavljanju obaveznih rezervi nafte i naftnih derivata…

Pokrovitelji trodnevnog samita su Vlada Srpske, Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara i “Elektroprivreda Crne Gore”.

(Srna)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Kineska korporacija gradiće put Foča-Šćepan Polje

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i generalni direktor Kineske korporacije za puteve i mostove…

01.03.2024 Vijesti

Šulić: Trenutne investicije na Jahorini vrijedne više od 3 mlrd KM

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić smatra da Pravobranilaštvu BiH, Kristijanu Šmitu i svima…

01.03.2024 Vijesti

Grad Trebinje ponovo nosilac epiteta turističkog mjesta

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske proglasio je Trebinje u postupku petogodišnje revizije turističkim…

01.03.2024 Vijesti

Ministarstvo poljoprivrede: Kontinuirano se vrši isplata podsticaja

Vlada Republike Srpske kontinuirano vrši permanentnu isplatu podsticaja poljoprivrednicima Republike Srpske, istakli su…

01.03.2024 Vijesti