“Samit energetike Trebinje 2022” okuplja stručnjake iz regiona

25.02.2022 Vijesti

“Samit energetike Trebinje 2022” biće održan od 16. do 18. marta, a okupiće gotovo sve regionalne resorne ministre, kao i predstavnike najznačajnijih kompanija iz energetskog sektora regiona, što će biti i idealno mjesto za ostvarivanje novih poslovnih partnerstava i prezentacije proizvoda i dostignuća, najavili su organizatori.

Organizatori Samita – “Elektroprivreda Republike Srpske”, Grad Trebinje i trebinjsko preduzeće “Set” u saopštenju navode da će na panelima učestvovati oko 70 vodećih stručnjaka iz zemlje i regiona, a samit će se održati u Kulturnom centru Trebinje.

Učesnici panela na trećem “Samitu energetike Trebinje 2022” trebalo bi da budu ministar energetike i rudarstva Srbije Zorana Mihajlović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac, ministar transporta i komunikacija Sjeverne Makedonije Blagoj Bocvarski, ministar rudarstva i energetike Republike Srpske Petar Đokić i ministar energije, rudarstva Federacije BiH Nermin DŽindić.

Ministri će govoriti na prvom panelu – “Dekarbonizacija energetskog sektora zapadnog Balkana”, a osim njih učestvovaće i direktor Sekretarijata energetske zajednice Evropske unije Artur Lorkovski, rezidentni predstavnik UNDP-a u BiH Stelijana Nedera i direktor kancelarije EBRD-a za BiH Manuela Naesle.

Teme samita biće i uloga elektroprivreda u tranziciji energetskog sektora u regionu i razvoj gasovodne infrastrukture, a na panelima će biti riječi i o poremećaju cijena električne energije, izazovima liberalizacije tržišta ove energije, energiji iz obnovljivih izvora i energetskoj efikasnosti, uspostavljanju obaveznih rezervi nafte i naftnih derivata…

Pokrovitelji trodnevnog samita su Vlada Srpske, Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara i “Elektroprivreda Crne Gore”.

(Srna)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Višković: Srpska nudi dobre uslove za investiranje

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Banjaluci da Srpska nudi izuzetno dobre uslove…

27.09.2023 Vijesti

Mitrović: Saradnja Srpske i Srbije u oblasti namjenske industrije

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović razgovarao je sa ministrom odbrane Srbije Milošom…

27.09.2023 Vijesti

Isplaćeno više od 960.000 KM za razvoj poljoprivrede i sela

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske isplatilo je danas 966.404 KM po osnovu…

27.09.2023 Vijesti
Novac ilustracija

Aukcijom obveznica Srpske budžetu obezbijeđeno 15 miliona KM

Ministarstvo finansija Republike Srpske je posredstvom Banjalučke berze danas prodalo 15.000 petogodišnjih obveznica…

26.09.2023 Vijesti