Trebinje i “Hercegovačka kuća” među šest nominovanih za priznanje u Berlinu

10.01.2022 Vijesti

Grad Trebinje je sa pričom “Hercegovačka kuća” nominovan među šest najboljih priča održivih turističkih destinacija, a najbolje će se birati u Berlinu, saopšteno je iz trebinjske Gradske uprave.

Međunarodni žiri je priču “Hercegovačka kuća” uvrstio među šest najboljih u okviru kategorije “Lokalni lanci snabdijevanja”, uz destinacije iz Perua, Kanade, Estonije, Slovenije i Portugala. Od šest nominovanih, biće izabrane tri najbolje priče.

Ovom nominacijom, Trebinje je dobilo priliku za učešće i predstavljanje na događaju “ITB Berlin 2022”, u okviru kojeg će biti održana ceremonija izbora najboljih priča o održivim turističkim destinacijama “Green Destinations Story Awards at ITB Berlin”.

Od ukupno 30 nominovanih najboljih priča u okviru pet kategorija, grad Trebinje i Vipavska dolina iz Slovenije, jedine su nominovane destinacije iz regiona.

– Nadamo se da će se grad Trebinje naći među finalistima i osvojiti jednu od prve tri nagrade – istakao je zamjenik gradonačelnika Dražen Bošković, koji je, u ime grada, koordinator ovog procesa.

Iz Gradske uprave navode da se na ceremoniji koju sponzoriše ITB, vodeći svjetski sajam putovanja, svake godine predstavljaju i nagrađuju najistaknutije priče o dobroj praksi, u okviru takmičenja Top 100 priča održivih turističkih destinacija.

U prvoj fazi takmičenja grad Trebinje je izabran na tu listu, u konkurenciji više od 200 kandidata.

Takođe će biti izabrana i najbolja priča po izboru publike, za koju se može glasati putem linka: https://greendestinations.org/events/2021-green-destinations-awards/green-destinations-story-awards-at-itb-berlin-2022-peoples-choice-award/

Lista svih nominovanih destinacija dostupna je na linku: https://greendestinations.org/events/2021-green-destinations-awards/green-destinations-story-awards-at-itb-berlin-2022-nominees-finalists/

(Srna)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Proizvođači iz Srpske zapaženi na Novosadskom sajmu

Na 91. Međunarodnom sajmu poljoprivrede, u Novom Sadu predstavila su se i privredna društava i poljoprivredni…

20.05.2024 Vijesti

Košarac: Ubrzati proces pokretanja slobodnih zona u Srpskoj

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac razgovarao je na Јahorini sa…

17.05.2024 Vijesti

Neophodno povezati region – poruka Јahorina ekonomskog foruma

Panelom “Pitajte premijera”, na kojem je učestvovao predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković,…

17.05.2024 Vijesti

Višković upoznao predstavnike Saudijske Arabije sa investicionim prednostima Srpske

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je juče, na marginama Јahorina ekonomskog foruma, sa…

17.05.2024 Vijesti