Turistička organizacija Srpske na sajmu turizma u Berlinu

07.03.2023 Vijesti

Turistička organizacija Republike Srpske, predstaviće turističku ponudu Republike Srpske na najprestižnijem sajmu turizma u svijetu “ITB” u Berlinu, Njemačkoj koji će trajati od 7 – 9. marta, sa tradiciojom dužom od pedest godina.

– Tokom ITB sajma od 7. do 9. marta Turistička organizacija Republike Srpske će na zajedničkom izložbenom prostoru sa turističkom agencijom Fortuna iz Mostara, predstaviti sveukupnu turističku ponudu Republike Srpske, destinacije aktivnog odmora, nacionalnih parkova, ponudu kratkih odmora sa obilascima kulturno-istorijskih atrakcija, banja Srpske i ostalih atraktivnih destinacija u Srpskoj – saopšteno je iz Turističe organizacije.

Kako ističu, direktnu turističku ponudu na izložbenom prostoru predstaviće i turistička agencija Unisturs iz Banjeluke, “Active Holiday Bosnia” iz Foče i Turistička organizacija Foče.

– Kako se bliži ljetna turistička sezona akcenat u promociji turističke ponude biće stavljen na promociju avanturističkog turizma i aktivnog odmora, kružnih tura, odmora u ruralnim sredinama, kulturnih tura te ponude nacionalnih parkova Sutjeske, Kozare i Drine, “city break” tura Banjaluke, Trebinja i Višegrada, muzičkih festivala koji se širom Srpske održavaju u ljetnim mjesecima, ali i planine Јahorina koja nudi zanimljivu ponudu tokom cijele godine – kaže iz ove organizacije.

Na Sajmu turizma u Berlinu učestvuje više od 10 000 izlagača iz 125 zemalja širom svijeta, a zemlja-partner ovogodišnjeg sajma je Gruzija. Berlinski sajam je vodeći u svjetskoj turističkoj industriji i posjeti ga oko 170 000 poslovnih posjetilaca.

– Na ovogodišnjem predstavljanju biće upriličeno potpisivanje Protokola o saradnji Turističke organizacije Republike Srpske, Klastera Hercegovina, Turističke zajednice Sarajeva sa Turističkom organizacijom Srbije i Turističkom organizacijom Crne Gore u cilju zajedničkih promotivnih aktivnosti na dalekim tržištima, saradnje u zajedničkim projektnim aktivnostima te svim ostalim za turizam značajnim inicijativama koje će dovesti do povećanja broja dolazaka, noćenja i produženja boravka turista i turističke sezone – navode iz Turističke organizacije Srpske.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Odlične mogućnosti za privrednu saradnju

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i direktor Privredne komore iz Nižnjeg Novgoroda Ivan…

22.05.2024 Vijesti

Domaće firme prate svjetske trendove

Dijelovi za auto-industriju i montažu stolarije, led sportski semafori i razni softveri izrađeni u Srpskoj, koji…

22.05.2024 Vijesti

Projekat od 100 mil EUR sve bliže realizaciji – Na javnom uvidu procjena uticaja Solarne elektrane Sokolac na životnu sredinu

Solarna elektrana na Sokocu – Sokolac 100 MW, čija je izgradnja najavljena prije godinu dana upisom u registar…

22.05.2024 Vijesti

Privrednici Srpske na sajmu tehnike u Beogradu

Privrednici iz Republike Srpske nastupiće u organizaciji Privredne komore Srpske na Međunarodnom sajmu tehnike i…

21.05.2024 Vijesti