Uskoro otvaranje ski-centra Igrišta – Posao moguć za čak 2.000 ljudi

07.12.2023 Vijesti
Ilustracija (Foto: Dreamer Company/shutterstock.com)

Direktor Olimpijskog centra Јahorina Dejan Ljevnaić istakao je da bi uskoro trebalo da bude otvoren ski-centar Igrišta, koji će biti okosnica razvoja za opštinu Vlasenica, regiju i cijelu Republiku Srpsku.

Ljevnaić je napomenuo da je više od 90% infrastrukturnih radova završeno zahvaljujući podršci Vlade Republike Srpske, premijera Vlade Radovana Viškovića i predsjednika Srpske Milorada Dodika, a 2.000 ljudi biće zaposleno upravo zahvaljujući toj investiciji.

– Ponosan sam što smo u kratkom roku uspjeli da izgradimo ski-centar. Radovi su zahtijevali dovođenje struje, pa je izgrađeno više od pet novih trafostanica, kao i dvije staze, nova šestosjedna žičara, vodosnabdijevanje. Ostalo je još 10 radnih dana da završimo izgradnju akumulacije – izjavio je Ljevnaić na Јahorini.

On je rekao da su topovi pripremljeni, a objekti koji su planirani da budu otvoreni ove sezone su u završnoj fazi, poput ski-bifea, izgradnje upravne zgrade, parkinga, sistema za vještačko osnježavanje, dok su u funkciji tjubing i pokretna traka za ski-poligon, dužine 620 metara.

– Otvaramo ski-centar s ciljem pružanja dodatnih mogućnosti za ljubitelje zimskih sportova, dodajući još jedno atraktivno odredište na našoj listi. Veliki broj takmičenja prebacićemo na Igrišta, s ciljem promocije ski-centra – naveo je Ljevnaić.

Ljevnaić je naglasio da će svi skijaši imati priliku da uživaju u novom skijaškom iskustvu na stazama koje obećavaju uzbudljiv i nezaboravan doživljaj, a nalaze se na putu Vlasenica-Han Pijesak.

– Timovi su posvećeni osiguravanju vrhunske infrastrukture i sigurnosti kako bi skijaši mogli da uživaju – napomenuo je Ljevnaić.

Ski-centar Igrišta, koji se nalazi uz magistralni put Vlasenica – Han Pjesak, izgrađen je za vrijeme Olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine kao pomoćni ski-centar. Nadmorska visina malog Igrišta je 1.331 metara, dok je najviši vrh velikog Igrišta 1.405 metara.

Vlada Republike Srpske prošle godine donijela je odluku kojom se ovaj centar dodjeljuje Olimpijskom centru Јahorina na 30 godina bez naknade.

Skijaški centar Igrišta imaće tri staze koje će biti osvijetljene za noćno skijanje. Dužina ski-staza je 4.750 metara, šestosjed je dužine 820 metara i ima kapacitet do 3.500 skijaša na čas, dvije pokretne trake dužine po 150 metara, uz sve zimske aktivnosti na skijalištu. Planirani su i ljetni sadržaji, prenosi RTRS.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Arapi žele graditi fabriku u BiH

Al Falah Group (AFI) sa sjedištem u Dubajiu (Ujedinjeni Arapski Emirati), a koje sa bavi proizvodnjom pakovanja za…

28.02.2024 Vijesti

Dodik: Srpska namjerava da uvećava količine uvoza ruskog gasa

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srpska namjerava da uvećava količine uvoza ruskog gasa.…

27.02.2024 Vijesti

Bankarski sektor Srpske likvidan i profitabilan

Bankarski sektor Republike Srpske je, prema preliminarnim podacima na dan 31. decembra prošle godine, stabilan,…

27.02.2024 Vijesti

Minić: Za izgradnju nove mljekare u Prnjavoru pola miliona KM

Vlada Republike Srpske planira da izdvoji pola miliona KM za izgradnju nove mljekare u Prnjavoru, izjavio je ministar…

27.02.2024 Vijesti