Uspješan Investicioni forum u Beču u organizaciji IRBRS i Predstavništva RS

05.03.2024 Vijesti

Investicioni forum na kojem su predstavljene konkretne ponude za ulaganje u Republiku Srpsku austrijskim privrednicima i privrednicima srpske dijaspore održan je sinoć u Beču, u organizaciji Investiciono-razvojne banke Republike Srpske (IRBRS) i Predstavništva Republike Srpske u Austriji.

Zbog dobrog odziva i zainteresovanosti za moguća ulaganja u Republiku Srpsku danas će biti nastavljeni bilateralni sastanci delegacije IRBRS, na zahtjev privrednika Austrije.

Na forumu je predstavljena stimulativna poreska politika Vlade Republike Srpske i prednosti za ulaganje u Republiku Srpsku u odnosu na zemlje regiona i Evropske unije. Takođe, predstavljeni su kapitalni projekti Vlade Republike Srpske, projekti u okviru poslovnih zona u lokalnim zajednicama, kao i kompanije koje su zainteresovane da budu predmet prodaje ili da uspostave strateško partnerstvo sa nekom od austrijskih kompanija.

Akcenat je na privrednim sektorima u oblasti saobraćajne infrastrukture, prerađivačke industrije (drvoprerađivačke i metaloprerađivačke), u sektorima proizvodnje hrane i turizma.

V.d. direktora IRBRS Dražen Vrhovac pozvao je austrijske privrednike da kroz direktan kontakt sa institucijama Republike Srpske razvijaju dugoročna i strateška partnerstva. On je rekao da IRBRS nastavlja sa širenjem baze podataka domaćih i stranih kompanija i njihovih projekata radi međusobnog poslovnog povezivanja s ciljem kvalitetnih ulaganja u Republiku Srpsku, te da je investicioni forum jedan od načina.

Investicioni forum u Beču dio je ovogodišnjih aktivnosti koje su proistekle iz prvog velikog i uspješnog „INVEST FORUMA“ u septembru prošle godine u Banjoj Luci, u organizaciji IRBRS i Vlade Republike Srpske.

Ovo je prvi forum od planiranih šest u Evropi i svijetu u ovoj godini. Кruna ovih aktivnosti biće objedinjeni veliki događaj na jesen u Republici Srpskoj – Četvrta investiciona konferencija „INVEST SRPSКA“ i Drugi „INVEST FORUM“.

Investicioni forum u Beču održan je u saradnji sa Austrijsko-srpskim privrednim forumom i Udruženjem srpskih privrednika u ovoj zemlji.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Skoko: Proizvedeno 360.000 megavat-časova, remont u junu

Rudnik i termoelektrana “Gacko” u prvom kvartalu proizvela je ukupno 360.180 megavat-časova električne…

11.04.2024 Vijesti

Vrijednost proizvodnje ratarskih i povrtarskih kultura iznad milijardu KM

Ukupna proizvodnja najvažnijih ratarskih i povrtarskih kultura u proljećnoj sjetvi u Republici Srpskoj zasnovaće se…

11.04.2024 Vijesti

Višković obišao fabriku Jelšingrad u Gradišci: Povoljni uslovi privređivanja

Premijer Republike Srpske Radovan Višković obišao je danas proizvodne pogone italijanske grupacije PMP Јelšingrad u…

10.04.2024 Vijesti

Hercegovački poljoprivrednici zainteresovani za mađarsku opremu

Fondacija za održivi razvoj “Progresus” u Trebinju je potpisala ugovore sa oko 40 poljoprivednika sa…

10.04.2024 Vijesti