Uspješno predstavljena turistička ponuda Srpske na Sajmu turizma u Beogradu

27.02.2023 Vijesti

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji zajedno sa Turističkom organizacijom Republike Srpske uspješno je realizovalo zajednički nastup i objedinjeno predstavljanje turističke privrede i turističke ponude Republike Srpske na 44. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, ocijenio je šef Predstavništva Mlađen Cicović.

Cicović je rekao da su se na štandu Republike Srpske predstavili turistički savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, turističke agencije i tur-operatori.

– Imajući u vidu da turističke destinacije Srpske tradicionalno najviše posjećuju baš gosti iz Srbije, uradili smo pravi posao i očekujem da će turistička privreda Republike Srpske u 2023. godini nastaviti da bilježi nove rekorde – istakao je Cicović.

On je naveo da su pod kupolama Beogradskog sajma uspješno predstavljanje imali i biseri turističke privrede Trebinje i Olimpijski centar Јahorina, koje su predstavljale turističke organizacije Trebinje i Istočno Sarajevo /Јahorina/.

– Beogradski Međunarodni sajam turizma bio je i prilika da našu turističku ponudu predstavimo i pred turističkim agnecijama drugih evropskih zemalja i da ih privučemo da svoje odmore planiraju na turističkim destinacijama u Republici Srpskoj – rekao je Cicović za Srnu.

On je dodao da je Srpska Međunarodni sajam turizma u Beogradu kao jednu od najznačajnijih sajamskih manifestacija u ovom dijelu Evrope, na najbolji način iskoristila kao priliku za susrete poslovnih ljudi u turističkom, hotelskom i ugostiteljskom biznisu Srbije i Srpske.

– Vjerujem da ćemo i novim zajedničkim turističkim proizvodima doprinijeti podizanju cijelog turističkog sektora Srpske i Srbije na viši nivo – poručio je Cicović.

Međunarodni sajam turizma u Beogradu otvoren je 22. februara.

(Srna)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

U Srpskoj se očekuje najuspješnija turistička sezona

U Republici Srpskoj se očekuje da ova turistička sezona bude najuspješnija kada je riječ o broju noćenja, kojih bi…

18.07.2024 Vijesti

Od avgusta ponovo kampanja “Društveno odgovorni”

Kampanja “Društveno odgovorni” trebalo bi da bude nastavljena u avgustu. Ministar trgovine i turizma…

17.07.2024 Vijesti

Šulić i Vučić o razvoju turizma u opštini Srebrenica

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić sa saradnicima sastao se danas u Banjaluci sa predsjednikom…

16.07.2024 Vijesti

Sedmi festival domaćih proizvoda: Otvoren poziv za sve proizvođače iz Srpske

Udruženje mladih ekonomista sa velikim zadovoljstvom najavljuje Sedmi festival domaćih proizvoda, koji će se u petak,…

15.07.2024 Vijesti