Uz vaučere moguć odmor na četiri planine u Republici Srpskoj

14.12.2020 Vijesti
Jahorina ilustracija

Sa dolaskom hladnijeg vremena, sve više građana Srpske interesuje se za odmor na planinama, potvrđeno je u Ministarstvu trgovine i turizma RS, odakle dodaju da se turistički vaučeri mogu iskoristiti na četiri planine.

Tako se, prema evidenciji tog ministarstva, turistički vaučeri za zimovanje mogu iskoristiti na Jahorini u hotelima “Lavina”, “Termag” i “Bistrica”, na Borju u hotelu “Hajdučke vode”, na Kozari u motelu “Bijele vode” te u Palama u hotelima “Zlatna žita”, “Jet Set” i “Dva goluba” koji se nalaze nedaleko od Ravne planine.

U Olimpijskom centru (OC) “Jahorina” potvrdili su da su spremni za predstojeću sezonu te da posjetioce ovog centra očekuju veliki popusti.

“Zadržali smo našu politiku poslovanja i najbolji odnos cijene i kvaliteta. Iako je uloženo više od 50 miliona evra, cijene nismo mijenjali. U toku sezone ćemo imati još veći broj promo-perioda sa popustima na ski-karte do čak 50 odsto”, rekla je za “Nezavisne” Sanja Ćeremidžić, portparol OC “Jahorina”.

Prema njenim riječima, interesovanje za zimovanje na Jahorini je poraslo, pogotovo jer su ski-centri u Evropi najavili zatvaranje.

“Prvi put se dešava da ljudi, koji su do sada skijali u Francuskoj, Italiji i Austriji, bukiraju Jahorinu i to nije mali broj. Prema informacijama koje sada imamo, bolji je buking ove godine nego prošle”, istakla je Ćeremidžićeva.

Ono što će sigurno privući ljubitelje zimskih sportova, kako Ćeremidžićeva kaže, jesu popusti na otvaranju sezone.

“Prvog i drugog vikenda na početku sezone, dakle od 3. do 6. i od 10. do 13. decembra, cijena ski-pasa po danu biće 10 evra, što je najjeftiniji ski-pas u Evropi. Takođe, imamo saradnju sa hotelijerima i mogu slobodno da kažem da za ovu godinu niko neće podizati cijene, čak je većina hotela spustila cijene”, dodala je Ćeremidžićeva.

Pogodnost za korištenje vaučera u nekim hotelima na Jahorini, kako Ćeremidžićeva kaže, sigurno je privukla novu kategoriju gostiju.

“Smatram da treba zadržati ovu praksu i u toku zimske sezone, s tim što smo mi svakako zainteresovani da, u okviru vaučera, uvrstimo i ponudu koju Olimpijski centar ima, odnosno naše zimske sadržaje, kako bismo gostima sa smještajem mogli ponuditi i potpun paket usluga. To bi sigurno stimulisalo građane da odmor provode na Jahorini i da novac troše u našoj zemlji”, dodala je Ćeremidžićeva.

Iz motela “Bijele vode” poručili su da su očekivanja od vaučera velika.

“Očekivanja od vaučera su velika. Interesovanje za naš motel nije veliko pošto Kozara nema velikog sadržaja za turiste”, rekao je za “Nezavisne” Vladislav Mirković, menadžer motela.

Prema njegovim riječima, očekivanja su da će se situacija popraviti dolaskom zime.

“Očekujemo poboljšanje i veće interesovanje kad padne snijeg i otvori se ski-centar na Kozari“, dodao je Mirković.

Motel “Bijele vode”, kako Mirković kaže, nudi kvalitetan sadržaj za posjetioce.

“Ono što mi nudimo jeste autentična domaća kuhinja, vrhunska usluga te udoban smještaj”, dodao je Mirković.

Podsjetimo, vaučere u vrijednosti od 100 KM može dobiti svaki punoljetni građanin RS, na osnovu čega ostvaruje pravo na subvenciju smještaja u objektima čija su imena objavljena na sajtu Ministarstva trgovine i turizma.

(Nezavisne)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

U Srpskoj se očekuje najuspješnija turistička sezona

U Republici Srpskoj se očekuje da ova turistička sezona bude najuspješnija kada je riječ o broju noćenja, kojih bi…

18.07.2024 Vijesti

Od avgusta ponovo kampanja “Društveno odgovorni”

Kampanja “Društveno odgovorni” trebalo bi da bude nastavljena u avgustu. Ministar trgovine i turizma…

17.07.2024 Vijesti

Šulić i Vučić o razvoju turizma u opštini Srebrenica

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić sa saradnicima sastao se danas u Banjaluci sa predsjednikom…

16.07.2024 Vijesti

Sedmi festival domaćih proizvoda: Otvoren poziv za sve proizvođače iz Srpske

Udruženje mladih ekonomista sa velikim zadovoljstvom najavljuje Sedmi festival domaćih proizvoda, koji će se u petak,…

15.07.2024 Vijesti