Višković: Ekonomska situacija više nego dobra

07.06.2024 Vijesti

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je ekonomska situacija u Srpskoj više nego dobra, naročito kada se uzmu u obzir okolnosti u kojima funkcioniše.

“Imamo sankcije, javnu i brutalnu zabranu da učestvujemo bilo gdje na finansijskom tržištu u regiji i Evropi. Srpskoj se uskraćuje sve, ali uprkos tome sutra ide isplata majske penzije”, izjavio Višković za televiziju “K3”.

On je napomenuo da je isplata penzija uvijek prije roka.

“Ne kasnimo ni sa platama, socijalnim i boračkim davanjima i ostalim stavkama koje se plaćaju iz budžeta. Imamo kašnjenje za grantove, koje nismo sve izmirili kako smo željeli, ali ćemo i to riješiti”, rekao je Višković.

On je dodao da još nisu izmirene sve obaveze za investicije u poljoprivredi, ali i da su izdvajanja u tu svrhu značajno povećana.

“Prošle godine naši poljoprivrednici su zahvaljujući pomoći Vlade koja ide putem resornog ministarstva nabavili 876 novih traktora”, rekao je Višković.

Govoreći o narednim lokalnim izborima u BiH, on je ocijenio da je Kristijan Šmit svojim izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH zakomplikovao stvari.

“Od kandidatskog statusa do pregovaračkog, što je trajalo oko šest mjeseci, BiH je napravila značajne iskorake na putu ka EU, ali je nastao haos kada je Šmit nametnuo ove izmjene”, rekao je Višković.

On je naveo da je, između ostalog, Republika Srpska donijela svoj Izborni zakon, te izrazio žaljenje što opozicija nije stala u njegovu odbranu.

“Tako da danas imamo dva izborna zakona, s tim što naš još uvijek nije stupio na snagu, a to se može očekivati početkom avgusta”, rekao je Višković, prenosi Srna.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

U srijedu počinju radovi na plinovodu Pale-Jahorina, za projekat izdvojeno 15 mil KM

Početak radova na distributivnom plinovod Pale-Jahorina, jednom od najznačajnijih događaja za gasni sistem ovog…

18.06.2024 Vijesti

Republika Srpska jača saradnju sa Mađarskom u oblasti OIE

Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske razgovarao je u Banjaluci, sa Peterom Holicom, zamjenikom…

18.06.2024 Vijesti

Odličan rod šljive u ugljevičkom kraju

U ugljevičkim selima počela berba ranih sorti šljiva. Najveći dio ovog voća biće izvezen u zemlje zapadne Evrope,…

17.06.2024 Vijesti

Ćorić: Privredna saradnja biće daleko veća

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić izjavio je da će zaključci u Deklaraciji usvojenoj na…

17.06.2024 Vijesti